На Вінничині духовно-просвітницькі поїздки до Подільських святинь (+фото)

На Вінничині духовно-просвітницькі поїздки до Подільських святинь (+фото)

10.07.15 09:29 0 641
В рамках «Єдиної комплексної програми розвитку галузі культури та духовного відродження Вінницької області» 7 липня віряни Вінниччини звершили поїздку до Лядівського Свято-Усікновенського скельного чоловічого монастиря, який за свою багату історичну, архітектурну та сакральну цінність став переможцем у номінаціях конкурсу “Сім чудес Вінниччини” та “Перлина Поділля”, що проводився серед пам'яток сакральної культури Вінницької області.

Загалом протягом червня – липня цього року управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації було організовано 12 духовно-просвітницьких поїздок до Подільських святинь. Понад 650 осіб різного віросповідання, віку, національностей та професій отримали змогу відвідати Лядівський, Браїлівський та Шаргородський монастирі – пам'ятки архітектури національного та місцевого значення, які є окрасою Вінниччини та достатньо відомі не лише в Україні, а й далеко поза її межами.

Планується завершення циклу цьогорічних паломницьких поїздок у м. Києві, в день вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси України. Завдяки програмі понад 150 вірян зможуть розділити з мільйонами українців атмосферу радості під час проведення урочистих заходів загальнодержавного рівня у столиці нашої держави.

Дані поїздки стали великою духовною підтримкою для людей у цей нелегкий час – кількість бажаючих відвідати духовні і святі місця Вінниччини, щорічно зростає.

Окрім християнських цінностей, архітектурної краси і багатства історії, сакральні святині дарують відвідувачам духовний спокій, об'єднують їх задля збереження віри, традицій та культури як нашого краю, так і українського народу.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ