На Хмельниччині рятувальники провели рейди місцями збирання врожаю зернових культур

На Хмельниччині рятувальники провели рейди місцями збирання врожаю зернових культур

10.07.15 11:27 0 593
В Теофіпольському районі розпочались жнива – цей період характеризується значною небезпекою виникнення пожеж на хлібних ланах, адже цьому сприяє суха, спекотна погода, наявність на полях автомобільної та хлібозбиральної техніки. Як завжди існує небезпека і з боку людини, адже людська недбалість та безвідповідальність можуть призвести до загорань хлібних ланів. З метою моніторингу стану пожежної безпеки рятувальники здійснили рейди місцями збирання врожаю зернових культур.

Працівники рятувальної служби додатково проінструктували хліборобів на полях, під час чого наголосили на необхідності суворого дотримання протипожежних правил. Зокрема, бути вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем; не палити та не розводити багаття поблизу хлібних і лісових масивів; стежити за тим, щоб діти не бавилися сірниками та запальничками.

Шановні керівники господарств та фермери! В зв’язку з жаркою погодою, необхідно посилити охорону хлібних, ячмінних, рапсових та інших полів, виконати правила пожежної безпеки та категорично заборонити несанкціоноване випалювання сухої рослинності, стерні та пожнивних залишків, які можуть призвести до розповсюдження вогню на поряд розташовані хлібні масиви, лісонасадження та будівлі.

Теофіпольський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ