Житомирщина: на відкритті чергової зміни в дитячому таборі,рятувальники провели показово-навчальну акцію «Врятувати себе і допомогти іншим»

Житомирщина: на відкритті чергової зміни в дитячому таборі,рятувальники провели показово-навчальну акцію «Врятувати себе і допомогти іншим»

10.07.15 08:02 0 594
8 липня для дітей в дитячому оздоровчому закладі «Чайка» в м. Андрушівка фахівці ДСНС Житомирщини в рамках Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» провели показово-навчальну акцію «Врятувати себе і допомогти іншим». На допомогу рятувальникам також відгукнулися співробітники Андрушівської районної організації Товариства Червоного Хреста України. Організатори заходу поділили територію табору на майданчики. Малюки подорожували «Планетою безпеки», відвідавши три окремі країни.

Наймолодші учасники акції вирушили до країни «Малюнків на асфальті», де продемонстрували свої образотворчі здібності на тему безпечного відпочинку влітку. Старші діти розділилися на два загони, один з яких зупинився в країні «Спорт» та позмагалася між собою на спритність у пожежній естафеті. Інші ж діти помандрували до країни «Медицина», в якій вчилися надавати першу медичну допомогу та перевірили свої знання з медичної справи.

На останок надзвичайники залишили найцікавіше… Вони продемонстрували свій повсякденний одяг, бойове спорядження, а також пожежно-рятувальну техніку. Вогнеборці розповіли дітворі при яких надзвичайних ситуаціях використовують свою техніку та спорядження, а також дозволили глядачам одягнути будь-який костюм та посидіти за кермом пожежного автомобіля.

- Дуже класно, що мені дозволили приміряти справжній тепловідбивний костюм рятувальників, – із захопленням ділиться враженнями відпочиваюча Марина. – Я вже хвилин 15 ходжу в ньому не знімаючи і розумію, що він важкуватий для мене. І це ще не повне спорядження на мені. Взагалі не уявляю як рятувальники можуть перебувати в ньому довше. Та з часом я думаю звикла б і до нього.

Звичайно, рятувальники не могли не показати свої практичні вміння та навички. У них все ж з’явилася така можливість, адже організатори акції влаштували імпровізовану пожежу. Однак вогнеборці з допомогою дітвори легко впоралися з полум’ям, за що отримали оплески.

- Ми звикли до того, що у переважної більшості людей літо асоціюється з відпочинком, – коментує начальник Управління ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук. – Проте небезпека чатує на нас скрізь і ми повинні знати та вміти правильно діяти у разі виникнення різноманітних подій і ситуацій. Цього разу ми обрали для проведення нашої акції дитячий оздоровчий заклад «Чайка» і не розчарувалися у своєму виборі. Діти тут дуже активні, веселі та допитливі. Тому рятувальникам було приємно провести час в такій приємній компанії. Протягом найближчих двох місяців в області будуть проводитись акції «Безпечні канікули», під час яких ми прагнемо навчити якомога більше дітей.

У кожному змаганні мають бути переможці та переможені. Цього дня суддівська колегія визначила найкращі малюнки на асфальті, найспритніших майбутніх вогнеборців, а також справжніх знавців медичної справи. Дітлахів нагородили почесними грамотами, а також пам’ятними подарунками зі символікою ДСНС.

Відпочиваючі ще довго фотографувалися з рятувальниками, приміряли їх спорядження… Найголовніше ж для представників героїчної професії – залишити в пам’яті підростаючого покоління прості правила безпечної поведінки, які неодноразово звучали під час акції. Адже це прості знання допоможуть їм вберегти своє життя та здоров’я, а також своїх рідних і близьких.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Іршавщині ...
Наступна новина: З 10 по 12 липня у ...

КОМЕНТАРІ