Волинська область: ковельські рятувальники навчали людей правилам протипожежної поведінки в екосистемах

Волинська область: ковельські рятувальники навчали людей правилам протипожежної поведінки в екосистемах

10.07.15 13:51 0 551
8 липня з метою запобігання пожежам у лісах в Ковельському районі працівниками Ковельського МРВ У ДСНС у Волинській області спільно з працівниками екологічної інспекції у Волинській області проведений рейд в лісових масивах, на торфовищах та сільгоспугіддях.

Під час рейду обговорювалися питання щодо запобігання пожежам в екосистемах. Фахівцями ДСНС проведено роз’яснювальну роботу з громадянами, які відпочивали в лісі, зокрема наголошено, що у більшості випадків лісова пожежа виникає через необережність людей: непогашеного вогнища, кинутого недопалка. Розводячи багаття, люди не завжди дотримуються елементарних правил пожежної безпеки, що у свою чергу може призвести до лісової пожежі, наслідки якої важко передбачити.

Особлива увага акцентувалась на дотриманні громадянами правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісових насадженнях, а саме: в суху пору року і в пожежонебезпечних місцях розпалювати вогнище категорично заборонено. Громадянам наголошувалось, що відповідно до законодавства, Правила пожежної безпеки в екосистемах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі, а порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

Відпочиваючим вручені тематичні листівки та наголошено, що у випадку виникнення надзвичайної ситуації необхідно відразу звертатися по допомогу за телефоном служби порятунку «101».

У ДСНС України у Волинський області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі програму ...
Наступна новина: Житомирські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ