В Рівному надання пільг громадянам з врахуванням доходів сім'ї

В Рівному надання пільг громадянам з врахуванням доходів сім'ї

10.07.15 16:55 0 816
Законом України від 28.12.2014 № 76-YIII "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" внесено зміни в частині надання пільг окремим категоріям громадян, які мають таке право відповідно до Законів України, по оплаті за житлово-комунальні послуги, послуги зв'язку та придбання твердого та рідкого палива, а саме: з 1 липня 2015 року пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на подактову соціальну пільгу.

Перелік пільгових категорій, яким пільги з 1 липня будуть надаватись з врахуванням доходу:

- учасники війни

- члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни

- особи з особливими трудовими заслугами

- батьки та вдови померлої особи з особливими трудовими заслугами

- діти війни

- жертви нацистських переслідувань

- багатодітні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї, сім'ї опікуна

- дружини (чоловіки) померлих громадян ЧАЕС 3 категорії

- діти-інваліди ЧАЕС

- пенсіонери МВС

- податкові міліціонери на пенсії

- працівники кримінально-виконавчої служби на пенсії.

Отже, пільги зазначеним категоріям громадян будуть надаватись за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1710 грн.).

У разі коли середньомісячний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу не перевищує 1710 грн. , пільговик має право на отримання пільг протягом шести місяців з місяця визначення відповідного права (для непрацюючих пенсіонерів) або з місяця звернення - для пільговиків, що працюють або мають працюючих членів сім'ї.

Тим пільговикам, які не працюють, а отримують лише пенсію, розрахунок права на пільги буде проведений автоматично, таким особам не потрібно звертатись в управління.

Якщо ж пільговик або член сім'ї пільговика, який користується пільгами, працює, навчається, одержує доходи від підприємницької діяльності, або є непрацюючою працездатною особою, з метою визначення права на отримання пільг, пільговику необхідно звернутися в управління.

При собі необхідно мати: паспорт, ідентифікаційний код (пільговика та членів сім'ї); довідки про доходи пільговика та членів сім'ї ( крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за 6 місяців, що передують місяцю звернення; у випадку відсутності доходів за цей період - документи, що підтверджують їх відсутність (трудову книжку та ін.).

При наданні пільг та здійсненні видатків з бюджету щодо їх виплати до членів сім'ї пільговика належать: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства 1 та 2 групи або інвалідами 1 групи; особа, яка проживає разом з інвалідом війни 1 групи та доглядає за ним, за умови, що інвалід війни не перебуває у шлюбі; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги, та проживає разом з ним.

В управлінні необхідно буде заповнити Декларацію про доходи сім'ї пільговика.

За консультаціями та для подачі декларації та інших документів звертатись в каб. № 15 управління за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 12. ( тел. 63-38-96).

Начальник відділу

персоніфікованого обліку

управління праці та соціального

захисту населення

Н. Шиляєва

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ