В Житомирській області звернення керівника рятувальної служби Ігоря Нікітчука до відпочиваючих на природі

В Житомирській області звернення керівника рятувальної служби Ігоря Нікітчука до відпочиваючих на природі

11.07.15 13:52 0 619
Щойно приходять вихідні – так і надходять до служби порятунку «101» повідомлення про нещасні випадки на воді чи пожежі в лісових масивах, займання сухої трави.

Населення масово вирушає на відпочинок до водойм. Однак дозвілля має й негативний бік. Дорослі зловживають спиртними напоями і запливають далеко від берега. Діти ж потрапляють в небезпечні обставини, залишаючись без догляду дорослих. З початком купального сезону трагічно обірвалося життя вже 16 осіб, серед яких троє дітей віком 5-7 років!

Причина дитячих трагедій – вседозволеність з боку батьків. Випускати дозвілля дітей з поля зору навіть на хвилинку – небезпечно.

Саме за таких обставин 6 липня у с. Крук Володарсько-Волинського району потонув 5-річний хлопчик, який пішов з мамою купатися на кар’єр. Здається увесь час був поруч з нею у воді, виходив за нею на берег, а за якусь мить зник з поля зору. Знайшли його водолази вже наступного ранку. Діти, граючись, можуть не помітити небезпеки і допомогти їм здатні лише рідні – роз’ясненням правил безпечного поводження, власним прикладом і турботою.

Що стосується відпочинку на природі з приготуванням їжі, то і рятувальна служба і лісівники просять населення у період спекотної вітряної погоди не розводити багаття. Приємних, корисних усім вихідних і бережіть себе!

Ігор Нікітчук,

начальник Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ