На Хмельниччині в таборах відпочинку рятувальники вчать дітей правилам безпеки

На Хмельниччині в таборах відпочинку рятувальники вчать дітей правилам безпеки

11.07.15 15:54 0 588
Незважаючи на літні канікули рятувальники продовжують проводити профілактичні заходи спрямовані на запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та травмування дітей. Працівники Служби порятунку постійно здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу в таборах відпочинку, а діти, які відпочивають у пришкільних таборах постійно відвідують пожежно-рятувальні підрозділи, для того, щоб ознайомитися з нелегкою працею рятувальників та вивчити правила безпеки життєдіяльності.

Так, 9 липня рятувальники Ізяславщини завітали до дитячого оздоровчого табору «Світанок», що в с. Білогородка. Вони ознайомили дітлахів із специфікою роботи пожежно-рятувальної служби.

Після цього вогнеборці нагадали дітям правила безпеки життєдіяльності, розповіли про небезпеки, які можуть траплятися під час відпочинку, як на березі річки, так і у лісових масивах. Під час профілактичних лекцій рятувальники особливу увагу звертали на запобіганні виникнення різних непередбачуваних ситуацій та дії коли біда вже трапилася. В ході лекцій дітлахам були вручені тематичні листівки та пам’ятки з корисними правилами та порадами, аби вони завжди були під рукою.

Далі рятувальники продемонстрували відпочиваючим пожежне та аварійно-рятувальне обладнання, розповіли про можливості пожежної техніки. Після теоретичних розповідей вогнеборці дали можливість дітям самостійно ліквідувати умовну пожежу.

Наостанок зустрічі, діти подякували рятувальникам за цікавий та змістовний захід, адже вони мали змогу не лише більше дізнатися про роботу вогнеборців, а й самі стали на мить рятувальниками, пригадали правила безпеки життєдіяльності, які вивчали під час навчання у школі та попередніх зустрічей із фахівцями Служби порятунку.

Ізяславський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Тернопілля: новостворена ...

КОМЕНТАРІ