Хмельницька область: рятувальники ліквідували три умовні пожежі в закладах культури

Хмельницька область: рятувальники ліквідували три умовні пожежі в закладах культури

11.07.15 11:23 0 579
9 липня в Шепетівському будинку культури відбулося пожежно-тактичне навчання з особовим складом 21-ї державної пожежно-рятувальної частини, представниками районної державної адміністрації, працівниками об’єкта та службами цивільного захисту міста.

За тактичним задумом, внаслідок короткого замикання електромережі, на сцені закладу культури виникла пожежа. Черговий персонал об’єкту одразу ж повідомив про загорання до Служби порятунку «101» та до прибуття рятувальників евакуював людей із будівлі. За лічені хвилини до місця виклику прибули два відділення пожежно-рятувального підрозділу. Рятувальники оперативно здійснили розгортання, встановили автомобілі на вододжерела та приступили до гасіння умовної пожежі, що встигла розповсюдитись на площі 96 кв. м.

За тактичним задумом пожежа ускладнювалася сильним задимленням та високою температурою в приміщенні тому рятувальники працювали в складі двох ланок газодимозахисної служби. Вогнеборці успішно ліквідували умовну пожежу та евакуювали двох «потерпілих» працівників.

Аналогічні комплексні тактичні навчання цього ж дня відбулися в Городоцькому та Ярмолинецькому районних будинках культури. Під час навчань рятувальники разом із службами взаємодії районів ліквідували умовні пожежі в сценічних частинах закладів культури.

Подібні навчання наразі будуть проведені на кожному закладі культури області, адже у повсякденній роботі рятувальників трапляються різні небезпечні ситуації, що потребують швидкого реагування та надання невідкладної допомоги людям за будь-яких умов.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів - рятувальники ...
Наступна новина: Правозахисники закликають ...

КОМЕНТАРІ