У Рівненській області семінар для роботодавців щодо легалізації зайнятості провели у Млинові

У Рівненській області семінар для роботодавців щодо легалізації зайнятості провели у Млинові

11.07.15 16:27 0 639
8 липня спеціалісти Млинівського районного центру зайнятості провели семінар для роботодавців усіх форм власності на тему «Легалізація зайнятості - крок назустріч Вашим працівникам (у тому числі, інвалідам)». У заході взяли участь головний державний інспектор праці територіальної державної інспекції з питань праці в Рівненській області Наталія Міщук, заступник директора Млинівського РЦЗ Лариса Ліпчанська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Єфіменко.

Програма семінару складалась з інформації щодо дотримання вимог чинного законодавства у сфері зайнятості населення та відповідальності роботодавців за порушення законодавства про працю та зайнятість. Наталія Ігорівна повідомила присутніх про особливості працевлаштування інвалідів, неповнолітніх, вагітних жінок. Зацікавила учасників заходу інформація щодо законодавчих аспектів проходження практики учнями та студентами навчальних закладів.

Спеціалісти центру зайнятості розповіли про зміни в законодавстві про зайнятість та державне соціальне страхування на випадок безробіття, що регламентують порядок організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру, порядок стимулювання роботодавців, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця, форми звітності та інші питання. Лариса Ліпчанська поінформувала учасників заходу про стан ринку праці та пошук роботи для переміщених осіб з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, яких станом на 08.07.2015 року в центрі зайнятості зареєстровано четверо. Пошук роботи для цієї категорії людей залишається проблемним, оскільки існує дисбаланс між попитом на професії та пропозицією вакансій. Крім того, Лариса Анатолівна зупинилась на питанні забезпечення вирішення нагальних потреб та надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам і учасникам АТО. Підводячи підсумок семінару з роботодавцями, вона подякувала всім його учасникам за співпрацю, відповідальність та небайдужість до актуальних питань зайнятості жителів району.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Вінничина: "На гарячому" ...

КОМЕНТАРІ