У Рівненській області відпочиваючи - навчалися,пізнавали та веселилися

У Рівненській області відпочиваючи - навчалися,пізнавали та веселилися

11.07.15 14:01 0 564
В період літніх канікул Острозький міськрайонний центр зайнятості не забуває про школярів, а активізовує важливе і складне завдання – формування в учнівської молоді здатності до свідомого та самостійного вибору професії, подальшого оволодіння нею, організовуючи профорієнтаційні групові заходи для зайнятого населення. «День веселих профмайстрів», під час якого використовувався мобільний центр профорієнтації, відбувся 9 липня у дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Корчагінець». У ньому взяли участь понад шість десятків школярів.

Під час заходу діти отримали багато корисної та цікавої інформації про безмежний світ професій, послуги служби зайнятості та ситуацію на ринку праці. Інформація подавалась у формі інтерактивних заходів, а це - «п'ятихвилинки», вікторини, ігри та конкурси, що особливо подобається і запам'ятовується школярам. Вони залюбки спілкувались з фахівцями служби зайнятості та охоче виконували різні завдання.

Цікавою та жвавою для учнів виявилася гра «Ланцюжок професій», суть якої дуже швидко згадати і назвати якомога більше професій для виробництва певного товару. Цей конкурс засвідчив, що учні знають багато різних спеціальностей, намагаються орієнтуватися у світі професій. У грі «Показуха» діти мали можливість проявитися творчо, показати свої акторські здібності, учасники за допомогою міміки та жестів зображували професії, а інші їх вгадували.

Але найбільш цікавими були конкурси «Емблема професії» та «Із вуст поета хвала професії летить». Найактивніші учасники ігор і вікторин отримали призи, а переможців конкурсів нагородили грамотами центру зайнятості та цінними подарунками. Для охочих провели комп'ютерне тестування щодо професійного самовизначення з використанням профдіагностичних методик. Саме через ігри та конкурси діти найкраще розширюють світогляд про світ професій. Cподіваємось, що допомога служби зайнятості сприятиме правильному та впевненому професійному визначенню майбутніх випускників.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ