Чернівецька область: рятувальники нагадують про важливість дотримання правил безпеки під час жнив

Чернівецька область: рятувальники нагадують про важливість дотримання правил безпеки під час жнив

11.07.15 16:16 0 572
В Чернівецькій області розпочалися жнива. Однак не слід забувати, що в цей період року існує великий ризик виникнення пожеж на полях та в місцях зберігання врожаю, чому сприяє спекотна погода. Тому, з метою запобігання виникнення пожеж на полах та в місцях зберігання врожаю, Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області забезпечено проведення різноманітних попереджувальних заходів. Зокрема, важливе значення приділяється роз’яснювальній роботі з працівниками агропромислової сфери на предмет дотримання правил пожежної безпеки.

Так, 9 липня така робота проводилася в Новоселицькому районі. Інспектори Управління ДСНС оглянули місця зберігання врожаю та поспілкувалися з обслуговуючим персоналом. Зокрема, людям нагадали, що в спекотну погоду існує великий ризик виникнення пожеж на полях, тому дуже важливо дотримуватися правил пожежної безпеки. До початку збирання врожаю вся робоча техніка має бути відремонтована, обладнана надійними протипожежними захисними пристроями, забезпечена первинними засобами пожежогасіння. Для зменшення ризику виникнення пожеж біля хлібних масивів потрібно встановити знаки або попереджувальні таблички, які повідомляють про заборону курити, розпалювання вогнища.

Також інспектори Управління ДСНС роз’яснюють правила безпеки і працівникам місць зберігання врожаю. Їм нагадали, що місця для збереження врожаю, зернові токи повинні бути забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а люди, що працюють на них, зобов’язані добре знати свої дії на випадок пожежі. Оглянули рятувальники і укомплектованість пожежних щитів у приміщеннях, справність вогнегасників та іншого протипожежного обладнання.

Такі заходи проводяться по всій Чернівецькій області. Завдяки цьому можна попередити виникнення пожеж на полях та у місцях зберігання врожаю. Проте людям потрібно пам’ятати, що для того, щоб можна було смакувати запашним хлібом, обов’язково потрібно дотримуватись правил пожежної безпеки.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ