Волинська область: рятувальники вивчають ступінь безпеки у місцях масового відпочинку громадян на водоймах

Волинська область: рятувальники вивчають ступінь безпеки у місцях масового відпочинку громадян на водоймах

11.07.15 14:53 0 746
8 липня на території Рожищенського та Ківерцівського районів Волинської області відбулися рейдові перевірки місць відпочинку громадян на водоймах за участю співробітників УДСНС України у Волинській області та представників органів місцевого самоврядування. Рейдова комісія з’ясовувала стан облаштування місць, визначених органами місцевого самоврядування придатними для відпочинку на воді, а також вивчала ситуацію на стихійних місцях купання, здійснюючи там активну роз’яснювальну роботу.

Ретельне вивчення стану безпеки на стихійних місцях відпочинку на воді у Рожищенському районі особливо актуальне, оскільки у районі не визначено жодного місця та відповідно не облаштовано його для безпечного відпочинку громадян. Як зазначив начальник сектору цивільного захисту Рожищенської райдержадміністрації Василь Фенюк, ще минулого року у районі була прийнята програма щодо заходів із захисту людей на водних об’єктах на 2014-2017 роки, проте у місцевому бюджеті забракло коштів на її реалізацію. Він також повідомив, що ведуться підготовчі заходи для облаштування місця відпочинку на воді та функціонування рятувального поста на водоймі Чебені у Рожищенському районі. Це украй важливо, адже штучна водойма Чебені – найбільша у районі. Причому відпочивають тут не тільки мешканці Рожищенського району, але й жителі сусідніх районів та навіть обласного центру. Відвідавши прибережну зону, учасники рейдової комісії насправді побачили чимало відпочиваючих. Відтак, питання про їхній захист вимагає якнайшвидшого вирішення. Представники ДСНС нагадали громадянам про необхідність суворого дотримання правил безпечної поведінки на воді та закликали обирати для дозвілля облаштовані пляжі.

Негативну реакцію рейдової групи викликав і стихійний пляж на ставку поблизу села Топільно Рожищенського. Саме на цій водоймі, призначеній виключно для розведення та вилову риби, без будь-якого нагляду купалися підлітки. Тож співробітники ДСНС провели суворі роз’яснювальні бесіди з дітьми, закликавши їх утримуватися від купання в небезпечних місцях.

На озері Озерце Ківерцівського району, яке відвідала рейдова група, орендар провів деякі запобіжні заходи для забезпечення захисту громадян, які там відпочивають. Зокрема, дно акваторії напередодні купального сезону обстежили спеціалісти, а обов’язки рятувальника виконує сам орендар – він пильнує за безпекою людей. Для цього чоловік пройшов курс навчання, про що надав підтверджуючі документи.

Серед відпочивальників на Озерці співробітники ДСНС також провели просвітницьку роботу: нагадали про необхідність дотримання усіх пересторог на воді та закликали не купатися у стані алкогольного сп’яніння (адже саме цей фактор нерідко призводить до трагедій), пильнувати за дітьми та дозволяти їм купатися лише під наглядом дорослих.

Під час рейду рятувальники роздали волинянам, які проводили дозвілля на берегах акваторій, пам’ятки з основних правил безпеки на воді.

Як зазначив начальник сектору техногенної безпеки УДСНС України у Волинській області Руслан Яручик, посилена увага і до облаштованих місць відпочинку на воді, і до стихійних пляжів цілком виправдана, адже у розпал купального сезону громадяни нерідко, порушуючи правила безпеки, обирають для відпочинку необлаштовані пляжі.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Рівному на розгляд ...

КОМЕНТАРІ