У Рівненській області служба зайнятості на захисті інтересів ВПО

У Рівненській області служба зайнятості на захисті інтересів ВПО

11.07.15 15:31 0 622
Одна із проблем, з якою стикаються більшість переміщених осіб – це зневіра у майбутньому, складний психологічний стан, який характеризується тривожністю або апатією. Таким людям необхідна допомога. Для того, щоб нейтралізувати негативні емоції та дати зрозуміти людині, що вона не одна, Кузнецовський міський центр зайнятості продовжує надавати психологічну підтримку внутрішньо переміщеним особам.

Так, 7 липня фахівці центру зайнятості разом із представником центру соціальних служб сім'ї та молоді Валентиною Шпур провели семінар для громадян, які перемістилися з АР Крим, Севастополя та східних регіонів України та зареєстровані, як безробітні. Мета зустрічі - сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб та їх адаптації до місцевого ринку праці; підвищення конкурентоспроможності цієї категорії осіб на місцевому ринку праці, а також зниження рівня напруги та позбавлення негативних емоцій.

Начальник відділу активної підтримки безробітних МЦЗ Руслана Ярощук ознайомила присутніх із послугами, що надає служба зайнятості внутрішньо переміщеним особам, а саме: щодо підбору підходящої роботи, організації професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, сприяння в започаткуванні власного бізнесу, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Під час семінару розглянули поняття, причини та особливості переживання кризових станів у житті людини. Учасники дізнались, що кризові стани можуть негативно позначатися на можливостях людини, погіршувати працездатність та слугувати причиною виникнення психосоматичних розладів і порушень. «При правильному оцінюванні своїх переживань і знаходженні вивіреного рішення, людина здатна до відновлення. Саме для цього необхідно мати певну психологічну грамотність щодо розуміння кризових ситуацій, їх різновидів і причин їх виникнення,»- зазначила головний спеціаліст центру соціальних служб сім'ї та молоді Валентина Шпур.

Учасникам семінару було надано рекомендації щодо конструктивної поведінки в стресовому стані, визначені основні техніки роботи зі стресом, надано рекомендації щодо практичного їх застосування. Подібні методи та техніки роботи зі стресом дозволяють створити передумови для відновлення природної здатності особистості до саморегуляції, тобто природної здатності особи до самовиліковування, основана на ресурсах організму.

Наприкінці заходу безробітні поділилися своїми позитивними враженнями від зустрічі та поспілкувалися зі спеціалістом в індивідуальному порядку, отримали відповіді на запитання.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінниччині ...

КОМЕНТАРІ