У Львівській області упродовж доби вогнеборці двічі ліквідовували горіння торфу

У Львівській області упродовж доби вогнеборці двічі ліквідовували горіння торфу

11.07.15 11:35 0 579
9 липня о 09:53 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в сел. Запитів Кам’янка-Бузького району виникло горіння торфу окремими осередками на площі 200 кв.м. Вогнеборці оперативно прибули на місце події та о 13:57 повністю ліквідували займання по всій площі. До ліквідації пожежі залучили рятувальників місцевої пожежної команди м. Новий Яричів, ДПРЧ-18 м. Кам’янка-Бузька та 2 одиниці спецтехніки.

Цього ж дня о 10:58 від голови Пониковицької сільської ради рятувальники отримали повідомлення про те, що в с. Голосковичі Бродівського району виникло горіння торфу окремими осередками на площі 350 кв.м. Завдяки фаховим діям надзвичайників горіння локалізували о 15:35 та повністю ліквідували по всій площі о 18:30. Пожежу ліквідовували 9 рятувальників, залучивши 3 одиниці спецтехніки.

Торф має здатність залягати на глибині до десяти метрів від поверхні землі, а отже горіння може тривати, не привертаючи до себе уваги, впродовж тривалого часу. Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає населення бути обережним та не перебувати поряд з небезпечними місцями, адже торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий ґрунт людей і техніки. Торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може досягати 6-8 і більше метрів. У цих ділянках після вигоряння зберігається висока температура, тому людина, провалившись, може загинути.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківськ: ...

КОМЕНТАРІ