рятувальники провели навчання на  Рівненській атомній електростанції

рятувальники провели навчання на Рівненській атомній електростанції

11.07.15 08:11 0 593
09 липня на території ВП «Рівненська АЕС» відбулись тактико-спеціальні навчання. За легендою навчань пожежа виникла на центральному масло господарстві енергоблоку № 1,2. Ситуація ускладнювалась тим, що умовною пожежею було охоплено не тільки резервуар №3 об’ємом 70м3, а в результаті його розгерметизації горіло масло в обвалуванні, площею 350м2.

До навчань були залучені чергові підрозділи 2-го Державного пожежно-рятувального загону, чергова бригада електриків електричного цеху РАЕС, бригада швидкої допомоги та персонал цеху радіаційної безпеки атомної станції.

Гасіння умовної пожежі проводилось за допомогою генераторів піни середньої кратності. Також для охолодження сусідніх резервуарів та будівлі маслоапаратної було подано 6 розпилюючих стволів, які захищають від потоку радіації. В зв’язку з високою температурою особовий склад вогнеборців застосовував тепловідбивні костюми.

В ході навчань було відпрацьовано організацію та тактику гасіння пожеж, ліквідацію НС під час гасіння пожежі резервуарів з мастилом, а також взаємодію персоналу РАЕС та оперативно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Чітка робота та злагоджені дії персоналу РАЕС та рятувальників дозволили успішно впоратися з поставленим завданням.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькій області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ