Рівненська область: рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС змагалися на визначення кращого аварійно-рятувального відділення

Рівненська область: рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС змагалися на визначення кращого аварійно-рятувального відділення

11.07.15 09:05 0 647
10 липня на навчальному полігоні аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області відбулися змагання серед аварійно-рятувальних відділень Держслужби з НС області. В змаганнях приймали участь команди аварійно-рятувальної та пожежно-рятувальної частин аварійно-рятувального загону спеціального призначання, 1-ї та 2-ї державних пожежно-рятувальних частин обласного центру, а також пожежно-рятувальних підрозділів міст Дубно, Радивилова та Корця.

Метою організації та проведення змагань було підвищення оперативної готовності пожежно-рятувальних (аварійно-рятувальних) підрозділів області, вдосконалення практичних індивідуальних та групових навичок пожежних-рятувальників в роботі з аварійно-рятувальним обладнанням, популяризації професії рятувальника.

Після відкриття змагань заступником начальника Головного управління ДСНС полковником служби цивільного захисту Ігорем Михальчуком, команди розпочали запеклу боротьбу, яка складалася із трьох етапів, а компетентні судді змагань фіксували найкращий час та правильність виконання вправ.

У першому етапі учасники змагань проводили діставання потерпілого з-під уламків залізобетонних конструкцій. Для цього рятувальні підрозділи почергово прибували до місця аварії та за допомогою пневмоінструменту обережно звільняли потерпілого з-під завалу, після цього транспортували його на ношах до карети швидкої медичної допомоги.

В ході другого етапу рятувальники за допомогою гідроінструменту проводили деблокування постраждалого з понівеченого автомобіля, який потрапив в дорожньо-транспортну пригоду.

І нарешті, у завершальній стадії змагань проводилися аварійно-рятувальні роботи щодо ліквідації надзвичайної ситуації у разі викиду небезпечних хімічних речовин. Під час даного етапу рятувальникам в першу чергу необхідно було на швидкість вдягнути спеціальний захисний одяг та засоби індивідуального захисту органів дихання. Після цього відділення в складі 4-х рятувальників на спецавтомобілі прямує до місця викиду хімічно-небезпечних речовин. По прибуттю на місце аварії, для запобігання подальшого розповсюдження хімічно-небезпечних речовин, проводиться розгортання робочої лінії та подається розпилений струмінь через водяний ствол для створення водяної завіси. Одночасно з тим два рятувальники долають зону умовного хімічного зараження та проводять евакуацію з небезпечної зони потерпілого.

У всіх етапах рятувальні підрозділи проявляли велику майстерність та оперативність, адже переможці в підсумку визначалися не лише за найкращим часом проведення ліквідації умовної аварії, а й за правильністю та послідовністю виконання рятувальних робіт.

За результатом трьох етапів змагань 1-ше загальнокомандне місце вибороли працівники 15-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Корець. Друге місце посіли рятувальники 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне, а третє місце на п’єдесталі дісталося аварійно-рятувальній частині аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Як зазначив головний суддя змагань заступник начальника Головного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук: «Ці змагання ми проводимо вперше. Головна їх мета – це підвищити професійну майстерність рятувальників Рівненщини для успішного виконання різноманітних завдань за призначенням. Набуті навички в подальшому у реальних умовах дають можливість кваліфіковано, оперативно та своєчасно надавати допомогу тим, хто її потребує. Тому такі змагання будуть проводитися щорічно».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ