На Хмельниччині фахівці цивільного захисту спланували роботу на третій квартал 2015 року

На Хмельниччині фахівці цивільного захисту спланували роботу на третій квартал 2015 року

13.07.15 12:11 0 632
10 липня в Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулась нарада з підведення підсумків роботи органів управління у сфері цивільного захисту райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад за І півріччя поточного року, а також визначення основних завдань на наступний квартал.

У заході взяли участь начальники управлінь, відділів, секторів, головні спеціалісти з питань цивільного захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад, начальники штабів обласних спеціалізованих служб цивільного захисту а також керівництво Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області та Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Хмельницькій області.

Під час наради проаналізована діяльність органів управління у сфері цивільного захисту райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських (міст обласного значення) рад щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту у І півріччі поточного року.

Міськими та районними ланками територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту протягом І-го півріччя 2015 року вживались організаційні та практичні заходи, спрямовані на забезпечення сталої діяльності територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в режимі підвищеної готовності, виконання плану заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2015 рік. Забезпечено готовність сил і засобів цивільного захисту до реагування на можливі надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків, навчання населення способам захисту у разі виникнення надзвичайних ситуацій, несприятливих побутових або нестандартних ситуацій та організацію відповідних тренувань.

Також, на нараді обговорені шляхи вирішення проблемних питань пов’язаних з удосконаленням системи оповіщення населення про надзвичайні ситуації, створенням, накопиченням та використанням матеріального резерву на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, а також коштів резервного фонду. Не залишилися поза увагою питання щодо приведення в належний стан захисних споруд цивільної захисту та їх готовності для використання за призначенням, планування та проведення заходів з евакуації населення при виникненні надзвичайних ситуацій, організації навчання посадових осіб з питань цивільного захисту, попередження загибелі людей на водних об’єктах та організація роботи аварійно – рятувальних станцій, а також організація основних заходів з підготовки до осінньо – зимового періоду 2015-2016 років.

Зустріч керівників проходила у формі конструктивного діалогу в ході якого посадовці, які досягли успішних результатів з зазначених питань, ділились практичним передовим досвідом, надавали пропозиції, щодо подальшого удосконалення роботи.

За результатами наради прийнято протокольне рішення, яким визначено завдання у сфері цивільного захисту на третій квартал поточного року та встановлені терміни їх виконання.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинянина засудили за ...
Наступна новина: Коментар міністра МВС ...

КОМЕНТАРІ