Волинські свободівці підтримали бійців 51-ї бригади,яких судять у Володимирі-Волинському

Волинські свободівці підтримали бійців 51-ї бригади,яких судять у Володимирі-Волинському

13.07.15 09:09 0 779
10 липня 2015 року волинські свободівці разом з іншими небайдужими громадянами біля Володимир-Волинського міського суду підтримали бійців 51-ї бригади, яких військова прокуратура звинувачує у відмові від "несення обов'язків військової служби в бойовій обстановці за попередньою змовою групою осіб".

Улітку 2014 року понад 40 бійців 51-ї бригади, залишені командуванням напризволяще на териконах під Червонопартизанськом під постійними обстрілами "Градів", вимушено відступили на територію Росії, де потрапили в полон. Після повернення в Україну їх довгий час утримували під слідством, де під тиском та погрозами частина з них визнала свою провину та дістали умовні терміни, решта (21 боєць) відстоює свою правоту в суді.

До будівлі суду підтримати хлопців та їхніх рідних уже втретє прибули свободівці з Волині, зокрема з Володимира-Волинського, Нововолинська, Іваничів, Горохова. Також депутати фракції ВО "Свобода" у Володимир-Волинській міськраді на чолі з головою фракції Сергієм Кобою, залишили шнє сесійне засідання та прибули підтримати бійців.

"На початку сесії я звернувся до депутатів та міського голови з проханням зробити перерву в роботі сесії і піти до суду та підтримати бійців. На жаль, міський голова не зробив крок назустріч громаді міста, яка об'єдналася проти дій військової прокуратури і підтримує хлопців. Депутати нашої фракції за кілька хвилин до початку суду залишили сесійну залу і прибули під стіни суди аби підтримати хлопців. Не бачу проблеми в тому аби перенесті сесію на кілька годин, але міський голова Петро Саганюк цього не зробив, а це неправильно. Доля бійців, над якими чинять судилище, залежить також і від громадської підтримки, адже тільки усі разом ми зможемо відстояти правдиве рішення", – заявив Сергій Коба.

Свободівці підтримуватимуть бійців 51-ї бригади і на подальших судових засіданнях, наступне з яких відбудеться 17 липня об 11:00.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Харківський «Металіст» ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ