Олексій Каспрук взяв участь у вшануванні чернівецьких євреїв,які загинули під час Другої світової

Олексій Каспрук взяв участь у вшануванні чернівецьких євреїв,які загинули під час Другої світової

13.07.15 10:30 0 613
Понад сто нащадків буковинських євреїв приїхали до Чернівців з різних країн світу, щоби вшанувати пам'ять своїх пращурів, які загинули в роки ІІ Світової війни.

Меморіальна хода розпочалася з Театральної площі до площі Філармонії, далі учасники ходи з прапорами Ізраїлю та України рушили до пам'ятного знака на березі Прута. У липні 1941 року було розстріляно близько 400 євреїв-жителів Чернівців. Їхні родичі провели молебень, поклали свічки і квіти до пам'ятного знаку.

Також вони вшанували пам'ять загиблих на Єврейському кладовищі по вулиці Зеленій, де у братській могилі поховано 900 мирних мешканців – жертв фашизму. Відвідали вони й Центральну Синагогу.

«шня подія важлива для усієї чернівецької громади, адже це наша спільна пам'ять, – каже міський голова Олексій Каспрук. – Ми повинні пам'ятати про ті трагічні події, щоби вони не повторилися у майбутньому. А завтра ви з чернівчанами розділите радість міського свята «Петрівський ярмарок» і переконаєтеся в тому, що населення міста таке ж гостинне і толерантне, як і колись».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вчені знайшли акул,що ...

КОМЕНТАРІ