Найсолодший день у світі… але не для ужгородців

Найсолодший день у світі… але не для ужгородців

13.07.15 12:41 0 726
11 липня визначено Всесвітнім днем шоколаду. Країною, яка започаткувала цей день, вважається Франція. Саме 20 років назад було вирішено святкувати найсолодший день світу.

«Але в самій країні свято не відзначають з відповідною помпезністю. Французи взагалі холодно до нього відносяться»,- розповів «Карпатському об'єктиву» Валентин Штефаньо, який відомий своїми вишуканими солодощами в Ужгороді та далеко за його межами. Сидячи за столиком біля своєї цукрарні, «найсолодший» мужчина міста ділився з нами своєю думкою: «Насправді, кожна людина визначає для себе, коли бути дню шоколаду. У мене взагалі його нема. Та й смаки постійно змінюються. До смаків людина швидко звикає, тому прагне до нового, до змін. Для мене особисто важливішою є інша дата мого життя».

«Cолодкі продавчині» знали про існування сьогоднішнього дня й одразу вітали відвідувачів, що заходили до казкового будиночку тістечок та шоколаду.

Читайте також:

В Ужгороді молодики мірялися м'язами

Ми завітали до ще одної кав'ярні, яка могла би створити солодке шоколадне свято, але нас чекало розчарування.

«Шоколадні феї» «Львівського» не знали про сьогоднішній шоколадний день, який торкався безпосередньо їх закладу. До того ж, про нього не знав ніхто з відвідувачів, яких ми запитали.

Тільки «ШокоФей» Славко люб'язно поспілкувався з журналістом і розповів: «У нас в закладі не святкують День шоколаду й ніколи не святкували. Ми би із задоволенням підтримали ініціативу. Було б добре створити смачний день чи вечір із різними сюрпризами для відвідувачів».

Загалом, 7 з 10 опитаних нами людей не знали взагалі про існування Дня шоколаду.

До речі, в цьому продукті містяться важливі, для сьогодення, гормони радості й щастя. Крім того, какао, яке входить до складу шоколаду, прекрасно перешкоджає руйнуванню емалі зубів. А при сильному кашлі він допомагає краще будь-яких пігулок.

Марія Кеслер

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Помер відомий художник ...
Наступна новина: Арбітри не дали Динамо ...

КОМЕНТАРІ