Кожен мешканець Львівщини матиме змогу контролювати роботу міліції

Кожен мешканець Львівщини матиме змогу контролювати роботу міліції

13.07.15 14:26 0 786
Зараз в області упроваджуються в життя кілька напрямків: від використання сучасних ІТ-технологій у Львові до зміни формату роботи райвідділу міліції у Самборі. Отриманий досвід може допомогти у створенні патрульної поліції для невеликих міст і сільської місцевості.

Про реформування Міністерства внутрішніх справ йшлося під час засідання розширеної колегії відомства. У ній взяли участь Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, глава МВС Арсен Аваков, керівники територіальних підрозділів МВС.

Зараз у Львові вже діє геоінформаційна система (ГІС), подібна до тієї, що функціонує у Великобританії. На інтерактивній карті відображається стан криміногенної обстановки у Львові. Це дає змогу черговому зорієнтуватися, де саме і наскільки серйозний випадок стався. Крім того, правоохоронцям допомогли громадські організації, придбавши сервер, на якому функціонує ГІС.

Ця нова технологія дала можливість міліціонерам оперативно реагувати на повідомлення про правопорушення. Крім того, ГІС дає змогу систематизувати наявну у базі інформацію, нанести на неї розташування нарядів, класифікувати злочини за категоріями.

Поки що система доступна лише правоохоронцям, адже в ній знаходяться персональні дані громадян. Проте після деяких доопрацювань ознайомитися з ситуацією в місті зможе кожен громадянин, який матиме доступ в мережу Інтернет. Громадяни також зможуть додавати до бази інформацію про злочини чи правопорушення, свідками яких вони стали.

За словами начальника ГУМВС України у Львівській області Дмитра Загарії, для того, аби побачити стан криміногенної обстановки у місті в будь-який момент, йому замість десятків аркушів звітів зараз достатньо лише увімкнути комп'ютер. Так само і кожен керівник регіонального підрозділу ГУМВС може ознайомитися з обстановкою на обслуговуваній території. Після того, як система почне повноцінно функціонувати, швидкість реагування міліції на повідомлення зросте. Крім того, сама система є ще одним інструментом контролю за діяльністю правоохоронців.

Голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров зазначив, що в системі реєструються всі повідомлення, які надходять на лінію 102. Відповідно, це є формою громадського контролю, оскільки немає можливості приховати інформацію про злочини.

– Громадськість буде знати, що відбувається, які є правопорушення і як міліція на них реагує, – зазначив Євген Захаров.

Прес-служба МВС України,

відео – з офіційного каналу «ЧП.ІНФО»

в мережі «You Tube»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Підрозділи Нацгвардії ...

КОМЕНТАРІ