Олег Панькевич закликає українців та поляків підтримати петицію проти розпалювання ворожнечі

Олег Панькевич закликає українців та поляків підтримати петицію проти розпалювання ворожнечі

13.07.15 11:28 0 765
Заступник Голови ВО "Свобода" з питань національної пам'яти Олег Панькевич підтримав петицію "Не даймо нас посварити", оприлюднену Громадським комітетом солідарності з Україною, із закликом до поляків та українців протидіяти спробам розпалювання ворожості між нашими націями. У заяві йдеться, що конфлікти розпалюють ззовні сили, ворожі до Польщі та України, й співпраця українського та польського народів необхідна задля безпеки наших держав та Европи.

"Це важливий крок, особливо зараз, коли певні сили намагаються влаштовувати провокації та використовувати їх на користь агресора, який воює проти України. Ми не маємо права потурати таким провокаціям, бо від цього виграє тільки наш ворог, який становить серйозну загрозу для безпеки усієї Европи", - наголосив Олег Панькевич, коментуючи українсько-польську петицію.

Автори заяви звертаються до українців та поляків із закликом не піддаватися на жодні провокації та протидіяти спробам розпалювання ворожості між нашими націями й суспільствами. "Ми засуджуємо всілякі форми осквернення пам'ятників українцям і полякам. Не дозвольмо посварити нас знову. Неодноразово в нашій історії траплялися конфлікти, розпалювані ззовні силами, ворожими Польщі та Україні. Ці конфлікти закінчувались драматично для наших націй і призводили до смертей багатьох невинних людей. Тому ми радо вітаємо рішення про створення Інститутами національної пам'яти обох наших держав спільної історичної комісії, а також рішення парламентів Республіки Польщі та України про створення спільного комітету, який підготує декларацію про примирення польської та української націй. Ми прагнемо до відвертої дискусії про важке минуле, щоби примиритися довкола істини в ім'я братської співпраці, беручи до уваги европейські цінності: співробітництво замість боротьби між націями; терпимість і розуміння замість шовінізму, щоби без тягаря минулого могли співпрацювати і разом впливати на хід подій в Европі", - йдеться в тексті петиції.

Документ уже підписало близько 500 осіб, серед яких народні депутати України, відомі польські державні діячі, члени уряду, депутати Сейму РП та Европарламенту, громадські діячі, журналісті.

Підписати петицію можна тут: http://solidarnosczukraina.pl/index.php/uk/novyny/286-petycja-pamyat.

Нагадаємо, наприкінці червня цього року на півдні Польщі вандали знищили кілька монументів і пам'ятних знаків воїнам УПА.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині 12 ...
Наступна новина: На Вінниччині відбувся ...

КОМЕНТАРІ