Активісти Львова долучилися до роботи міліції з охорони правопорядку у місті

Активісти Львова долучилися до роботи міліції з охорони правопорядку у місті

13.07.15 16:52 0 702
Зараз на прямому зв'язку з черговим постійно знаходяться близько 200 небайдужих громадян. Вони за допомогою мобільного додатку можуть повідомити правоохоронців про злочини чи правопорушення, свідками яких вони стали. Подібні програми встановлені також у чергових частинах міліції.

Після подій лютого 2014 року у Львові нове керівництво обласної міліції почало налагоджувати взаємодію з місцевими громадськими організаціями. В чергових частинах підрозділів патрульної служби встановили обладнання, що дає змогу підтримувати зв'язок із громадськими активістами, у тому числі – організації «Варта-1». Ця співпраця дає змогу уникати конфліктних ситуацій у місті, розкривати тяжкі злочини, розшукувати дітей, які зникли безвісти тощо.

За словами начальника ГУМВС України у Львівській області Дмитра Загарії, після Майдану люди самоорганізувалися і готові допомагати міліціонерам у наведенні правопорядку в місті. Відтак зараз за повідомленням про розшук особи або про злочин починають працювати близько 200 добровільних помічників міліції.

Голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров зазначив, що взаємодія правоохоронців і громадськості є одним з положень Стратегії реформування органів внутрішніх справ. Громадськість повинна брати участь у кадрових процедурах і контролі за діяльністю міліції, маючи безперешкодний доступ до всіх її підрозділів, а керівник міліції повинен звітувати перед населенням про свою роботу.

– Це набагато краще, ніж контроль по вертикалі з Києва, коли діяльність міліції контролюють люди, на території яких вона працює, – зазначив керівник Експертної ради при МВС.

Прес-служба МВС України,

відео – з офіційного каналу

«ЧП.ІНФО» в мережі «You Tube»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заява директора ...
Наступна новина: "Ми ледве встигли вийти з ...

КОМЕНТАРІ