В Чернігівській області на засіданні регіонального штабу обговорені питання соціального забезпечення вимушених переселенців

В Чернігівській області на засіданні регіонального штабу обговорені питання соціального забезпечення вимушених переселенців

13.07.15 10:19 0 603
10 липня у Чернігові в обласному Управлінні ДСНС України відбулося засідання регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО в Чернігівську область.

Під час засідання виступили заступники голови регіонального штабу заступник начальника обласного Управління ДСНС України Олександр Нагуло та директор Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації Олег Русін.

Зокрема Олександр Нагуло зазначив: «Станом на 10 червня на Чернігівщину прибуло 11 729 осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. На звільнені від терористів території Донецької та Луганської областей повернулось 949 чоловік. В області проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування вимушених переселенців. Рятувальники спільно з волонтерами надають цим людям психологічну допомогу. Постійно уточнюється оперативна інформація про об'єкти державної, комунальної та приватної власності, де є можливість для розселення внутрішньо переміщених осіб».

Олег Русін наголосив: «Серед внутрішньо переміщених осіб 34,6% пенсіонерів, 36,7% людей працездатного віку, 22,6% дітей та 7,3% інвалідів. 11 562 прибулим надані різні види допомоги, в тому числі: 541 чоловіка розселено, 266-ти відновлено втрачені документи, 774 дитини влаштовано у школи та 225 - до дитячих садків, 4760 чоловік отримали пенсії, 918 - матеріальну допомогу, 1085 працевлаштовано, майже трьом тисячам людей надано медичну допомогу. Щомісячну адресну допомогу на проживання та оплату житлово-комунальних послуг призначено 6423 сім'ям. Загальна сума виплаченої грошової допомоги склала 35,1 мільйонів гривень».

За результатами засідання регіонального штабу було визначено ряд завдань щодо подальшої роботи з надання соціальної допомоги громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ