Рівненщина: рятувальники провели для відпочиваючих у реабілітаційно-оздоровчому комплексі «Біле озеро» акцію «Безпечні канікули»

Рівненщина: рятувальники провели для відпочиваючих у реабілітаційно-оздоровчому комплексі «Біле озеро» акцію «Безпечні канікули»

13.07.15 09:34 0 688
У реабілітаційно-оздоровчому комплексі «Біле озеро» ВП «Рівненська АЕС», що у Володимирецькому районі, рятувальники провели акцію «Безпечні канікули». Співробітники Володимирецького районного сектору та Кузнецовського міського сектору Головного управління ДСНС у Рівненській області спільно із медпрацівниками, рятувальниками-матросами навчали відпочиваючих основним правилам безпечної поведінки у літній період, зокрема як поводитися на водних об’єктах, у лісовій місцевості, а також як надавати домедичну допомогу при утопленні.

Проведення подібних заходів в даний період є досить актуальним, адже зараз час відпусток у дорослих та літніх канікул у дітей. І громадяни в переважній більшості віддають перевагу відпочинку на природі біля водойм. А щоб відпочинок по собі залишив тільки приємні спогади та враження, рятувальники і вирішили нагадати відпочиваючим про безпеку на воді та в лісі.

В рамках акції на березі Білого озера бійцями ДСНС було організовано показ сучасного обладнання, пожежно-рятувальної техніки, захисного одягу, спорядження. Рятувальники також продемонстрували гасіння пожежі за допомогою водяних стволів, що викликало неабияку зацікавленість як у дітей, так і у дорослих. Всі бажаючі мали змогу приміряти різного типу захисні костюми пожежних-рятувальників та сфотографуватися на згадку.

Працівниками Служби порятунку спільно із матросами-рятувальниками місцевої станції Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах було відпрацьовано дії із рятування потерпілого при утопленні, а медпрацівники показали та роз’яснили алгоритм надання першої долікарської допомоги в таких випадках.

Також, усім бажаючим були вручені пам’ятки щодо безпечної поведінки на водних об’єктах та правила пожежної безпеки при перебуванні в лісовій місцевості.

По закінченню заходу відпочиваючі подякували рятувальникам за пізнавальну і цікаву акцію та пообіцяли суворо дотримуватися вказаних у пам’ятках рекомендацій.

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині Михайло ...
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ