у парку відпочинку юні житомиряни спробували себе у ролі вогнеборців та разом з батьками вчилися виживанню в екстремальних ситуаціях

у парку відпочинку юні житомиряни спробували себе у ролі вогнеборців та разом з батьками вчилися виживанню в екстремальних ситуаціях

13.07.15 09:05 0 648
11 липня у Житомирському міському парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна в рамках сімейного фестивалю «Family art fest - 2015» пройшли змагання молоді з пожежно-прикладного спорту та рятувальної справи.

У заході взяли участь 120 юнаків та дівчат, серед яких і вимушені переселенці зі Сходу України.

Спортивний настрій та прагнення до перемоги задали святу юнаки, які займаються у секції з пожежно-прикладного спорту на базі пожежно-рятувальної частини №1 м.Житомира. Гості сімейного фесту познайомилися з усіма видами спорту та спробували свої сили у пожежній естафеті. Тут на них чекали справжні випробування на швидкість та фізичну загартованість - подолання перешкод, одягання бойового спорядження та збивання струменем води м’яча з підставки.

Аби дати дітям та їхнім батькам знання з порятунку в екстремальних ситуаціях, психологи ДСНС провели для сімей-учасників соціальні ігри на виживання в складних умовах: коли вони потерпають на воді, та в умовах спеки, коли людина перебуває у віддаленні від соціуму. Дітвора у співпраці з дорослими вибирала необхідні для виживання речі та предмети, і, аргументуючи кожен свій вибір, демонструвала шкільні знання та загальну освіченість у питаннях безпеки життєдіяльності. А для емоційного розвантаження психологи обрали театралізований спосіб – продемонструвати за допомогою рухів тіла аксіоми безпечної поведінки.

Фахівці прес-служби обласного Управління ДСНС спільно з Добровільним пожежним товариством провели для відпочиваючих своєрідний лікбез з питань користування первинними засобами пожежогасіння. Крім теорії кожен з бажаючих зміг на практиці застосувати вогнегасники, загасивши палаючий вогонь, та одягнути на швидкість засоби захисту органів дихання у непридатному середовищі.

Усі учасники змагань отримали грамоти, подарунки і заохочувальні сувеніри від організаторів свята - благодійного фонду “Сім'я” та стоматології “Біленька усмішка”. А переможці у пожежній естафеті, крім позитивних емоцій і вражень, отримали пропозицію від рятувальників ДСНС вже зараз розпочати заняття у секціях з пожежно-прикладного спорту.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Харківський «Металіст» ...

КОМЕНТАРІ