Житомирщина: вогнеборці області двічі за добу ліквідували займання сухої рослинності

Житомирщина: вогнеборці області двічі за добу ліквідували займання сухої рослинності

13.07.15 11:13 0 556
10 липня о 14:40 на пункт зв’язку 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Народичі надійшло повідомлення про пожежу сухоcтою поблизу села Новий Дорогинь. Пожежу виявив мешканець села, саме він і зателефонував до служби порятунку «101».

По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що горить суха трава на площі близько 0,5 га і полум’я розповсюджується в сторону будівель місцевих мешканців. Локалізувати пожежу вдалося о 15:59 та повністю ліквідувати о 17:15, цим самим врятувавши споруди.

Цього ж дня по області зафіксовано ще один випадок займання сухостою у селі Карабачин Брусилівського району. Вогнеборцям вдалося швидко відреагувати, не давши вогню розповсюдитись. Полумям знищено 3 га рослинності. Загиблих та травмованих немає. Наразі обставини всіх подій встановлюють фахівці.

Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення не використовувати відкритий вогонь у вітряну погоду та дотримуватися правил пожежної безпеки. Спалювати сміття безпечніше якнайдалі від будівель та споруд (краще на городі), під пильним наглядом, та мати напоготові первинні засоби пожежогасіння. Осередки вогнищ необхідно обкопувати невеликим земляним валом, щоб не допустити розповсюдження вогню по сухій траві.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: подробиці ...
Наступна новина: Дивіться на телеканалі ...

КОМЕНТАРІ