В Чернігівській області тривають заходи з ліквідації наслідків захворювання свиней на африканську чуму

В Чернігівській області тривають заходи з ліквідації наслідків захворювання свиней на африканську чуму

13.07.15 11:01 0 527
За результатами дослідження Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи стосовно захворювання 9 липня чотирьох голів свиней у с. Киселівка Менського району підтверджено діагноз "Африканська чума свиней".

З огляду на це, 10 липня проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Менській РДА, на якій затверджено план заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання. Територію с. Киселівка оголошено неблагополучною щодо африканської чуми свиней та встановлено 3 км карантинну зону навколо.

Вживаються заходи по недопущенню поширення збудника захворювання за межі епізоотичного осередку та ліквідації хвороби. Створено 3 робочі групи, до складу яких увійшли представники органів влади, ветеринари, рятувальники та правоохоронці. Встановлено 2 карантинні ветеринарно-міліцейські пости на дорогах при в'їзді в с. Киселівка.

Протягом 10 липня здійснено обхід 430 приватних господарств, в ході чого у населення вилучено 7 тварин та 20 кг продуктів забою. Всіх свиней умертвили безкровним методом та утилізували шляхом спалювання.

Станом на 11 липня тривають повторні обстеження дворів села Киселівка з метою виявлення і подальшої утилізації свиней.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рішення про створення ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ