Україна просунулася вперед у детінізації економіки - Яресько

Україна просунулася вперед у детінізації економіки - Яресько

13.07.15 11:22 0 650
З початку липня поточного року в Україні зроблено значний поступ вперед у питанні детінізації економіки. Про це міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила на своїй сторінці у Facebook. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Найголовніше, це те, що ми значно просунулись вперед у питанні детінізації української економіки», − написала Яресько.

З її слів, з 1 липня розпочалося використання електронного ПДВ-адміністрування в реальному режимі.

«Це допоможе боротися з податковими ямами, які коштують економіці, за оцінками ДФС, близько 2 мільярдів гривень на місяць. Кошти, отримані завдяки детінізації, можна буде направити на першочергові потреби України», − повідомила міністр.

Вона також зазначила, що з народними депутатами було узгоджено питання застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

«З 1 липня застосування РРО стало обов'язковим для платників 2-ої та 3-ої груп єдиного податку. Одночасно ми домовилися про запровадження РРО виключно для тих з них, дохід яких перевищує 1 мільйон гривень на рік. Запровадження РРО дозволить значно зменшити обсяг тіньової економіки, захистити права покупців, та забезпечити перехід значної частини бізнесу в Україні на європейські стандарти роботи», − додала Яресько.

При цьому голова Мінфіну повідомила, що Україна домовилися з Кіпром про перегляд ставок у рамках конвенції про уникнення подвійного оподаткування з цією країною.

При цьому вона зазначила, що здійснення реформ є надзвичайно складним і часто досить тривалим процесом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дивіться на телеканалі ...
Наступна новина: На Хмельниччині 12 ...

КОМЕНТАРІ