Проскурня: образ Нігояна працює на Україну,на нас усіх

Проскурня: образ Нігояна працює на Україну,на нас усіх

13.07.15 11:53 0 613
Відеоінсталяцію з зображенням Сергія Нігояна у Сквері Небесної Сотні у центрі Києва представили український режисер Сергій Проскурня та відео-дизайнер Олексій Хорошко. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На барельєф Сергія Нігояна, що був виконаний відомим португальським митцем Алешандре Фарту, було спроектовано відеокадри, де герой Майдану читає уривок поемиТараса Шевченка «Кавказ» («Борітеся – поборете...»), а також частину його інтерв’ю одному з українських телеканалів. Відеопроекція демонструвалась під запис музики Валентина Сильвестрова (частина «Диптиху», «Отче наш») у виконанні Національної академічної капели «Думка» під керівництвом Євгена Савчука.

«Сергій справді мріяв бути актором. Ми з ним про це говорили. На річницю загибелі Сергія я був на його могилі. І там я сказав, що ми навіть не усвідомлюємо того, наскільки потужно його образ починає працювати на Україну, на нас усіх. Цей крок, який він зробив у вічність – це, по суті, крок на публічну сцену – не театральну, а ту велику публічну сцену, де людина стає символом, провідником виразником національної ідеї», – сказав Радіо Свобода Сергія Проскурня.

«Ми дуже далеко від Донбасу, від лінії зіткнення. Ресторани повні людей, люди живуть своїм спокійним розміреним життям. Такий фестиваль. Можливо, ця інсталяція, ця фреска будуть нагадувати про те, що не все так просто», – додав режисер.

Вірменин за походженням, єдиний син своїх батьків Сергій Нігоян загинув у Києві на вулиці Грушевського 22 січня 2014 року. Він став першим у Небесній Сотні загиблих учасників Революції Гідності. Похований у рідному селі Березнуватівка у Дніпропетровській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ