Вінниччина повністю завершила спорудження семи взводно-опорних пунктів на Сході країни,ще на двох проводяться додаткові роботи (+фото)

Вінниччина повністю завершила спорудження семи взводно-опорних пунктів на Сході країни,ще на двох проводяться додаткові роботи (+фото)

14.07.15 08:07 0 644
Про хід виконання робіт по будівництву опорних пунктів та оборонних укріплень в зоні проведення АТО звітував на щопонеділковій апаратній нараді заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник.

Він зауважив: «З метою зміцнення обороноздатності держави на території Донецької та Луганської областей заплановано будівництво 300 взводно-опорних пунктів, які споруджуються за участі обласних державних адміністрацій. На це Урядом передбачено регіонам 850 млн. грн. Укріплення на сході будують 20 областей».

Як зазначив посадовець, Вінниччина отримала свою зону відповідальності на лінії протистояння з проросійськими терористами на Сході країни. Силами регіону реалізується низка заходів із будівництва фортифікаційних споруд на лінії оборони.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 31.03.2015 року № 211 «Про деякі питання забезпечення у 2015 році будівництва інженерних споруд» утворено штаб з координації та контролю за матеріально-технічним, фінансовим та соціально-побутовим забезпеченням та визначено розпорядником коштів нижчого рівня і замовником будівельних робіт - Департамент будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Згідно уточненого рішення Міністра оборони України від 13 травня 2015 року №1836/у остаточна кількість об'єктів на третій лінії оборони для Вінницької обласної державної адміністрації становить - 9 об'єктів, а обсяг коштів для їх спорудження – 29,4 млн.грн. (вартість одного об'єкта складає близько 3,2 млн. грн.).

«Хочу зазначити, що фортифікаційні споруди – це складний комплекс, розміщений на ділянці у 40 га, з опорними пунктами та інженерними загорожами, окопами та спеціальними укриттями для бронетехніки та особового складу, - зауважив Василь Броварник,- тож і обсяг необхідних до виконання робіт досить значний. У порівнянні – це площа центральної частини міста Вінниці».

Всього для спорудження 9-ти опорних пунктів було закуплено і доставлено з м. Світловодська 49 вагонів залізобетонних виробів. Виготовлено, доставлено на місце та змонтовано 825 залізобетонних елементів.

Місцевими лісгоспами за домовленістю з підприємством «Віноблагроліс» заготовлено та завезено більше 2,8 тис м3 лісу - а це 50 вагонів.

На рівень виконання робіт по будівництву опорних пунктів та оборонних рубежів становить 99% : На 7 об'єктах додаткові роботи виконано, на 2 об'єктах – в стадії завершення.

Василь Броварник запевнив, що до 15 липня роботи будуть повністю завершені: «Зараз, коли наша країна протистоїть агресії з боку сусідньої держави, найважливішим пріоритетом залишається обороноздатність та безпека людей, отже будівництво фортифікаційних споруд – це не лише безпека східних регіонів, а й гарантія для всієї країни».













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юні чернігівці вивчали ...
Наступна новина: Ірак отримав від США першу ...

КОМЕНТАРІ