Кількість пожеж на Житомирщині зросла на 71%. Рятувальники закликають населення відповідально ставитися до власної безпеки!!!

Кількість пожеж на Житомирщині зросла на 71%. Рятувальники закликають населення відповідально ставитися до власної безпеки!!!

14.07.15 10:00 0 599
З початку 2015 року службою Цивільного захисту по лінії „101” отримано 3224 повідомлення про виникнення подій різного характеру на території області. Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 331 особи, що на 14% менше кількості загиблих в порівнянні із аналогічним періодом минулого року (2014 рік – 386 осіб). В результаті оперативно вжитих заходів врятовано 145 осіб, знищено 834 вибухонебезпечних предмети.

Кількість пожеж на Житомирщині цього року зросла на 71% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У переважній більшості вони спричинені зростанням у весняний період займань в екосистемах через спалювання сміття та використання по господарству відкритого вогню, розведення багаття у вітряну погоду. Загалом у результаті оперативно вжитих заходів ліквідовано 1887 пожеж, врятовано 26 осіб. Ще 60 людей, серед яких 1 дитина, нажаль, не змогли вибратися із димової пастки.

Необережне проводження з вогнем, куріння в нетверезому стані та порушення правил експлуатації електрообладнання чи електромережі – основі причини пожеж. У сільській місцевості навіть влітку частішають пожежі через несправність печі чи плити, що топиться на твердому паливі.

Тож, рятувальники закликають населення відповідально ставитися до власної безпеки!!! Вчасно перевіряти справність і ремонтувати пічне опалення, змащувати тріщини, що утворилися в кладці печей. Перед топковим отвором печі прибити на підлогу металевий лист. Небезпечно перевантажувати електромережу і використовувати пошкоджену електропроводку. Для підсвічування у темряві слід користуватися тільки ліхтарями, а не сірниками чи запальничками, і в жодному разі не курити у приміщенні! Вкрай небезпечно у вітряну погоду розводити вогонь, спалювати сміття, викидати у траву недопалки цигарок. При проведенні будь-яких господарських робіт, пов’язаних з використанням вогню, слід обов’язково мати напоготові засоби пожежегасіння (вода, пісок, земля). Оскільки у вітряну погоду навіть від невеликої іскри миттєво спалахує та поширюється вогонь на суміжні будівлі, суху траву. І тоді наслідки пожеж непередбачувані.

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ