В Житомирській області протягом останньої доби вогнеборці ліквідували 8 пожеж,більшість з яких у житловому секторі

В Житомирській області протягом останньої доби вогнеборці ліквідували 8 пожеж,більшість з яких у житловому секторі

14.07.15 11:53 0 639
«Спекотною» виявилися минула доба для пожежно-рятувальних підрозділів Житомирщини. Вогнеборці рятували від знищення полум’ям оселі, господарчі будівлі та ліквідовували загоряння сухої рослинності. Одна з пожеж стала особливо складною та призвела до травмування одразу двох людей.

Загоряння в господарчій споруді сталося у с. Вільськ Черняхівського району, про що селяни о 14:33 повідомили на пункт зв’язку 23-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Черняхів. По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику, полум’ям було повністю охоплено дах дерев’яної споруди. Начальник караулу, оцінивши обстановку, прийняв рішення залучити на допомогу ще одне відділення рятувальників 11-ї ДПРЧ Житомирського району. Через суху та вітряну погоду вогонь перекинувся на дерев’яний житловий будинок, розташований у 3 м від осередку займання. Розповсюдженню полум’я також сприяло сіно, яке зберігалося поблизу господарської споруди та на горищі самого будинку. О 15:05 пожежа була локалізована, а о 18:21 – ліквідована. При спробі самостійного гасіння пожежі 38-річна господарка та її 42-річний брат отримали травми і були госпіталізовані до медичних закладів.

Також вогнеборці ліквідовували загоряння літньої кухні в Малині, де вогнем пошкоджено лише горищне приміщення. А в с. Диван Брусилівського району гасили займання сухої трави на площі 1 га. Внаслідок пожеж загиблих не має. Сума збитків та врятованих матеріальних цінностей наразі встановлюються фахівцями.

Варто зазначити, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість пожеж в області збільшилася на 71%. Так спочатку поточного року вогнеборцями ліквідовано 1887 загорянь, а рік тому їх було лише 1109 (!). Внаслідок пожеж у 2015 загинуло 60 осіб (з них 1 дитина).

Пам’ятайте, якщо ви помітили пожежу, то не намагайтеся загасити її самотужки, а одразу набирайте номер «101». Чим швидше ви повідомите про пригоду, тим більше вірогідність максимально вберегти від знищення ваше майно.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Директор фестивалю ...

КОМЕНТАРІ