Тернопільська область: за вихідні виявлено 69 вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни

Тернопільська область: за вихідні виявлено 69 вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни

14.07.15 10:48 0 644
10 липня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області в селі В. Бірки Тернопільського району, на місці виникнення надзвичайної ситуації виявлено та знищено: 4 фугасних та 2 запалювальні стокілограмові авіабомби, а також один артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

11 липня, в селі Білоголови, Зборівського району в закинутому кар’єрі, під час випасання корів, місцевими жителями виявлено ВНП часів Другої світової війни, а саме: мінометну міну в кількості 58 одиниць. Усі небезпечні знахідки були перенесені у безпечне місце, та в подальшому будуть ліквідовані фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області.

12 липня в селі Байківці Тернопільського району виявлено артилерійський снаряд калібром 152 мм у кількості 4 одиниць. Небезпечні знахідки було зосереджено в безпечному місці для подальшого знищення фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Управління ДСНС України у Тернопільській області застерігає:

Громадяни, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси або є невідомим, не торкайтеся його. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних речей можуть визначати тільки професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів. Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером 101. У нагоді також можуть стати й представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Что собой представляют ...

КОМЕНТАРІ