Більшість харчових отруєнь спричинені, як правило, вживанням пластинчатих отруйних грибів, таких як бліда поганка, мухомори, неправдиві опеньки, що помилково сприймаються за їстивні. Також отруєння можуть спричинити умовно-їстивні гриби, які при розламуванні виділяють молочковий сік – так звані дощовики.
Існує чимало випадків отруєнь людей їстивними грибами, що є підставою вважати причинами отруєнь й інші фактори, а саме місце: збирання та вік грибів.
Щоб не зашкодити своєму здоров’ю, варто пам’ятати: збирати слід лише добре відомі вам гриби; не можна класти до кошика старі, плісняві та червиві «дари лісу»; не слід збирати гриби поблизу залізниць, автомагістралей та в промислових зонах; слід бути особливо уважними при збиранні грибів, які мають отруйних двійників.
Пам’ятайте: всі гриби перед вживанням обов’язково потрібно відварити; ні в якому разі не слід давати для споживання грибні страви малолітнім дітям.
А у тому випадку, коли все ж таки після споживання грибів вам стало зле, не зволікайте, а одразу ж звертайтеся за кваліфікованою допомогою.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: В Луцьку на нараді в голови ...
Наступна новина: Львів: у Золочівському ...