Прокуратура Рівненської області процесуально керує розслідуванням масових заворушень у с.Кам’яне

Прокуратура Рівненської області процесуально керує розслідуванням масових заворушень у с.Кам’яне

14.07.15 12:53 0 751
11 липня 2015 року місцеві жителі с.Кам'яне Рокитнівського району в кількості 100 чоловік зламали паркан та ворота, вибили чотири вікна, пошкодили два службові автомобілі поста відділу прикордонної служби «Березове».

З метою попередження та припинення правопорушення працівники прикордонної служби здійснили попереджувальні постріли зі спецпристрою "Форт" для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, та з АКС-74.

В результаті 39-річна жителька села Кам'яне та 22-річний односелець отримали поранення ніг. Потерпілих госпіталізували в травматологічне відділення Рокитнівської ЦРЛ.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група з числа працівників органів прокуратури Рівненської області та міліції.

Встановлено, що місцеві мешканці у такий спосіб вимагали звільнення затриманих 10 липня 2015 року сімох мешканців с.Кам'яне за незаконний видобуток бурштину-сирцю. Крім того, вони мали намір повернути техніку, вилучену з місця події, а саме: трактор марки «Т-25», гужову підводу, заводську мотопомпу та пожежні рукави.

На даний час СУ УМВС України в області проводиться досудове розслідування кримінальних проваджень за ч.1 ст.294 (масові заворушення) та ч.2. ст.240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) КК України, якими процесуально керує прокуратура Рівненської області.

Проводяться першочергові слідчі дії.

Прес-служби прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині валерій ...
Наступна новина: Реклама на транспорте

КОМЕНТАРІ