На Хмельниччині рятувальники провели навчання на об’єкті з масовим перебуванням людей

На Хмельниччині рятувальники провели навчання на об’єкті з масовим перебуванням людей

14.07.15 14:08 0 637
Днями в будівлі районного будинку культури «Розмай», що в м. Кам’янець-Подільський вогнеборці 5-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідували умовну пожежу. Враховуючи складність пожежі на такому об’єкті, було оголошено підвищений номер виклику та направлено одразу два пожежно-рятувальних відділення. До проведення навчань також було залучено представників адміністрації закладу культури, а також служби взаємодії.

За тактичним задумом, пожежа виникла у глядацькій залі будинку культури від короткого замикання електромережі. Прогнозуючи найгірший варіант, рятувальники припустили її запізніле виявлення, що у реальності обов’язково призвело б до розповсюдження вогню на весь зал та заповнення димом шляхів евакуації, а також сходової клітини і холу першого поверху. Виконуючи поставлені завдання, черговий караул пожежно-рятувальної частини провів розвідку, «гасіння» пожежі в умовах сильного задимлення, а також евакуював «потерпілих», яким працівники екстреної медичної допомоги надали першу медичну допомогу. За результатами проведених навчань умовну пожежу вдалось швидко загасити та не допустити розповсюдження вогню в інші приміщення.

«Ми постійно вдосконалюємо свою оперативність, майстерність, професіоналізм та швидкість у прийнятті керівних рішень», – зазначив начальник 2-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Хмельницькій області Олег Іванюк. – «Саме тому, готуючи ці навчання, ми передбачили заходи, що спрямовані на співпрацю із адміністрацією об’єкту та службами міста на усіх етапах ліквідації пожежі».

2-й ДПРЗ

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Львові у Жовківському ...

КОМЕНТАРІ