Ірак отримав від США першу партію бойових літаків після затримки

Ірак отримав від США першу партію бойових літаків після затримки

14.07.15 08:28 0 774
Уряд Іраку повідомив, що отримав від США першу партію замовлених там багатоцільових винищувачів F-16. На авіабазі Баляд на північ від Багдада приземлилися перші чотири такі літаки з загалом 36. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Доставки цих літаків, перші з яких були законтрактовані ще 2011 року, до Іраку очікували раніше, але у США її відкладали з міркувань безпеки через занепокоєння щодо можливого наступу екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Також у понеділок, 13 липня, військові Іраку вкотре оголосили про початок наступу з метою визволити від ісламістів провінцію Анбар, що займає велику західну частину країни від її центру до кордону.

Із такою ж заявою в Іраку вже виступали у травні, але відтоді ніяких помітних зрушень у позиціях сторін не настало. Перша заява пролунала по тому, як раніше у травні угруповання «Ісламська держава» захопило головне місто провінції Рамаді. Тепер його передові загони розташовані за кількадесят кілометрів від авіабази, на яку прибули літаки.

Багатоцільові винищувачі опанування повітряного простору F-16 Fighting Falcon, створені в 1970-х роках і відтоді багато разів модернізовані (Ірак отримує одну з останніх наразі модифікацій), компанія-виробник Lockheed Martin називає «найбезпечнішим і найефективнішим» таким літаком 4-го покоління у світі. Понад 4,5 тисячі їх перебувають на озброєнні майже 30 країн і брали участь у багатьох збройних конфліктах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина повністю ...
Наступна новина: Что представляет собой ...

КОМЕНТАРІ