Чернівці: Стати бізнесменом:  5 кроків та 1 день

Чернівці: Стати бізнесменом:  5 кроків та 1 день

15.07.15 18:00 0 667
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що загальною передумовою реалізації права на підприємницьку діяльність є державна реєстрація, тобто діяльності кожного господарюючого суб'єкта, фізичної чи юридичної особи передує обов'язковий етап легалізації підприємницької діяльності.

Нині процедура відкриття бізнесу триває один день і складається з 5 кроків:

І. Державна реєстрація юридичної особи чи фізичної особи — підприємця — у день надходження документів для проведення державної реєстрації (для юридичних осіб), або не пізніше наступного робочого дня після надходження документів (для фізичних осіб — підприємців).

ІІ. Передання відомостей із ЄДР про проведення реєстраційних дій до контролюючих органів — у день проведення реєстраційної дії.

ІІІ. Узяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців в органах ДФС як платників податків і платників єдиного внеску — у день отримання відомостей із ЄДР.

* Передання до ЄДР даних про взяття на облік юридичних осіб і фізичних осіб — підприємців в органах ДФС, реєстраційний номер платника єдиного внеску та клас професійного ризику виробництва платника єдиного внеску за основним видом його економічної діяльності — у день отримання відомостей з ЄДР.

* Видача (надсилання поштовим відправленням з описом вкладення) державним реєстратором юридичній особи або фізичній особі — підприємцю витягу з ЄДР, який містить інформацію про державну реєстрацію та взяття на облік в органах ДФС, — протягом 24 годин, окрім вихідних і святкових днів, після отримання державним реєстратором від органів ДФС та статистики даних про взяття на облік.

Зауважимо, що процедура відкриття бізнесу скоротилася до одного дня із набранням чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» від 12.02.2015 р. № 191-VIII.

Загалом станом на 01.07.2015р. на обліку в Державній податковій інспекції у м. Чернівцях перебувають 34300 платників (в т. ч. 8876– юридичних осіб та 25414 – фізичних осіб – підприємців).З початку року платниками податків в ДПІ у м. Чернівцях стали 862 суб'єкти господарювання (в т.ч. 242 – юридичні особи та 620 фізичних осіб – підприємців).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое стоматология
Наступна новина: Буковина: обережно,гроза!

КОМЕНТАРІ