На Вінниччині увіковічнили льотчиків,які загинули в зоні АТО (+фото)

На Вінниччині увіковічнили льотчиків,які загинули в зоні АТО (+фото)

15.07.15 15:16 0 673
14 липня, на території військової частини А1231 відбулось відкриття пам'ятного комплексу загиблим на Сході льотчикам літака Ан-26 №19 Дмитру Майбороді та Дмитру Шкарбуну. Почесті військовослужбовцям віддали воїни-авіатори Повітряних Сил Збройних Сил України та представники обласної і міської влади. На відкриття були запрошені і родичі вінницьких героїв.

Саме рік тому, 14 липня 2014 року під час виконання повітряного транспортного забезпечення активної фази АТО літаком Ан-26 №19 військової частини А1231 на висоті 6200 м в районі населеного пункту Луганської області у повітряне судно зі сторони Російської Федерації влучила керована ракета класу "повітря-повітря". Командир літака майор Дмитро Майборода та помічник командира гвардії майор Дмитро Шкарбун до останньої миті намагалися продовжити політ літака. Подвиг пілотів врятував життя п'ятьом членам екіпажу та одного військовослужбовця, який супроводжував вантаж для особового складу, що знаходився у зоні виконання бойових завдань. Самі пілоти не мали шансу на порятунок.

Аби увіковічнити пам'ять про героїв, на території військової частини, де працювали загиблі, встановлено пам'ятний комплекс. Його відкрив екіпаж збитого в зоні АТО Ан-26 №19, який врятували Дмитро Майборода і Дмитро Шкарбун.

В рамках церемонії відкриття пам'ятника голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що в такі дні як ніколи викарбовують почуття патріотизму, почуття гордості за власну країну. Він подякував військовим за ратний подвиг і за мужність героїв, яких завжди будуть пам'ятати.

Цього дня почесті загиблим героям віддали воїни-авіатори Повітряних Сил ЗС України та військовослужбовці 456 бригади транспортної авіації. В знак шани військові підняли в небо транспортний літак Ан-26 (саме на такому загинули льотчики). Згідно традиції військових льотчиків, борт пролетів низько над землею і помахав килом, ніби схилявся перед подвигом героїв.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кто такой адвокат?
Наступна новина: У Тернополі проведуть ...

КОМЕНТАРІ