На Вінниччині презентували проект «Здорове майбутнє» (+фото)

На Вінниччині презентували проект «Здорове майбутнє» (+фото)

15.07.15 08:50 0 647
14 липня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція ГО «Асоціація євроклубів Вінниччини» щодо презентації проекту «Здорове майбутнє» в рамках конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2015 році.

Участь у прес-конференції взяли голова ГО «Асоціація євроклубів Вінниччини» Єлизавета Савчук та радник голови ГО «Соціальний центр МХП» Павло Мороз.

Нагадаємо, що відповідно до п.3. Обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Вінницькій області на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням 10 сесії обласної Ради 6 скликання від 14 лютого 2012 року № 280 здійснюється фінансова підтримка на конкурсних засадах проектів і програм інститутів громадянського суспільства.

Так, у 2015 році Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, як організатором, проведено конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету у сумі 350 тис. грн.

У числі переможців конкурсу є громадська організація «Асоціація євроклубів Вінниччини» (м. Вінниця), яка презентувала проект «Здорове майбутнє». Співорганізатором проекту виступила Громадська організація «Соціальний центр МХП» (м. Ладижин).

За словами Єлизавети Савчук, основна мета проекту «Здорове майбутнє» - сприяти оздоровленню дітей із числа сімей вимушених переселенців на основі проведення комплексного медично-профілактичного обстеження в міській лікарні «Центр матері та дитини» (м. Вінниця), а також надати батькам (або особам, що їх заміняють) фахових консультацій щодо подальшого лікування дитини.

Окрім того, у рамках проекту буде проведено психологічний тренінг у м. Ладижин для дітей із сімей, що постраждали від військово-політичного конфлікту на півдні та сході України й змушені були покинути свої помешкання та оселитися на території Вінницької області. Тренінг має на меті допомогти дітям пристосуватися до нових умов життя. Під час проекту батьки отримають брошури з психологічними порадами, як підтримати дітей у кризових ситуаціях.

Єлизавета Савчук зауважила, що діяльність по програмі буде передбачати комплексне медичне обстеження для 20 дітей-переселенців, які проживають у Бершадському, Гайсинському та Тростянецькому районах Вінницькій області.

«Враховуючи той факт, що у проекті заплановано задіяти дітей віком від 11 до 14 років, на медичному обстеженні з кожною дитиною буде присутній один з батьків. Це допоможе лікарям одразу проінформувати батьків щодо стану здоров'я їхньої дитини, а також, у випадку потреби, надати кваліфіковану рекомендацію щодо подальшого лікування», - зазначила Є. Савчук.

В свою чергу Павло Мороз проінформував присутніх про те, що наступним етапом реалізації проекту заплановано проведення психологічного тренінгу з цією ж групою дітей. Тренінг організує ГО «Соціальний центр МХП» у м. Ладижин з залученням кваліфікованих психологів, волонтерів Всеукраїнської акції «Родинне коло».

Під час проекту серед учасників, а також серед зацікавлених мешканців Вінницької області буде розповсюджено буклети для інформування широких кіл громадськості щодо вищезазначених проблем. Також для батьків та дітей буде виготовлено навчально-інформаційні матеріали для полегшення адаптації в середовищі.

По завершенню проекту буде проведено вивчення та аналіз статистичних даних динаміки захворюваності і частоти звернень до лікарів.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Луцьку стартувала шоста ...

КОМЕНТАРІ