Вінничина: основні пріоритети діяльності галузі охорони здоров'я області у поточному році (+фото)

Вінничина: основні пріоритети діяльності галузі охорони здоров'я області у поточному році (+фото)

15.07.15 10:29 0 713
Директор Департаменту охорони здоров'я та курортів облдержадміністрації Тетяна Бабій презентувала на апаратній нараді у голови ОДА 13 липня «Карту пріоритетів і цілей на 2015 рік».

Відповідно до Програми соціально-економічного розвитку області на 2015 рік, з метою покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я, особливо в сільській місцевості, у поточному році на первинному рівні заплановано відремонтувати 142 заклади на суму 9,9 млн.грн., в тому числі 44 амбулаторії на суму 8,1 млн.грн. та 98 ФАПів на суму 1,8 млн.грн.

Станом на 1 липня 2015 року відремонтовано 11 амбулаторій та 4 фельдшерські пункти на суму 496,0 тис.грн. Розпочато ремонті роботи в 56 закладах первинної ланки на суму 1147,0 тис.грн.

Тетяна Бабій наголосила, що максимум зусиль влади та медичної спільноти приділяється покращенню матеріально-технічної бази закладів вторинного та третинного рівнів надання медичної допомоги.

Всього станом на 01.07.2015 року на вторинному рівні використано коштів на ремонтні роботи в 9 закладах на суму 1 270,6 тис. грн., на третинному рівні - в 10 закладах на суму 1 847,96 тис. грн.

Крім того, реконструкція легеневого відділення для дорослих ТМО «Фтизіатрія» та радіологічного відділення онкологічного диспансеру включені в перелік інвестиційних проектів, що можуть реалізуватись у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у Вінницькій області на суму 11,1 млн.грн у тому числі співфінансування 758 тис.грн. При надходжені коштів будівельні роботи будуть розпочаті.

На проведення реконструкції міжобласного центру судово-психіатричної експертизи обласної психіатричної лікарні ім. Ющенка виділено 1,0 млн. грн.

Окремим першочерговим завданням як для влади, так і для галузі охорони здоров'я області Тетяна Бабій назвала введення в експлуатацію хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні ім. Пирогова.

За її словами, за весь період будівництва освоєно 134,4 млн. грн. Для його завершення і введення об'єкта в експлуатацію необхідно ще понад 100,0 млн. грн., в т.ч. для придбання обладнання 85,2 млн.грн.

В умовах жорсткої економії бюджетних коштів Департамент охорони здоров'я та курортів облдержадміністрації вважає, що для реалізації зазначеного проекту найбільш реальним є використання елементів державно-приватного партнерства із залученням всіх зацікавлених сторін, яким не байдуже здоров'я вінничан. У 2014 році розпочато коригування проектно-кошторисної документації вартість корегування 900,0 тис.грн. Виконано та оплачено робіт на суму 300,0 тис.грн.

Виготовлення цієї документації дозволить вирішити питання поетапного вводу корпусу в експлуатацію.

У 2015 році з обласного бюджету виділено 2,01 млн.грн. , у тому числі: оплата за подачу тепла в хірургічний корпус – 1,9 млн.грн.; охорона -110,0 тис.грн..

Окремим завданням для галузі є інтеграція в єдиний медичний простір закладів охорони здоров'я залізничного транспорту. На базі відділкових лікарень «Укрзалізниці» буде створено 2 лікарні відновного лікування (по 100 цілодобових ліжок з перспективою розвитку госпрозрахункових ліжок відновного лікування), які фінансуватимуться за рахунок обласного бюджету, на утримання закладів виділено додатково 11,5 млн. грн.

Профілізація ліжок буде відповідати потребі регіону відповідно до структури захворюваності.

Повний варіант презентації наводимо нижче.

Презентація.pptx











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігів: Як стимулює ...

КОМЕНТАРІ