В Луцьку стартувала шоста хвиля часткової мобілізації

В Луцьку стартувала шоста хвиля часткової мобілізації

15.07.15 08:52 0 1006
З 19 червня в державі стартувала шоста хвиля часткової мобілізації. Відповідно до визначених завдань на даний час у Луцькому ОМВК проводяться заходи щодо оповіщення, уточнення облікових даних військовозобов'язаних, проходження ними медичного огляду та проведення професійно-психологічного відбору. Ці заходи інтенсивно триватимуть до 8 липня, а з 9 липня буде здійснена відправка військових команд до військових (навчальних) частин, яка буде тривати до 17 серпня 2015 року.

Наявність мобілізаційних ресурсів та завдання, яке визначене Луцькому ОМВК, дозволяє його виконати у встановлені терміни.

Здійснення призову військовозобов'язаних на військову службу по мобілізації зумовлене ротацією тих військовослужбовців, які були призвані під час третьої хвилі часткової мобілізації та вислужили встановлені Указом Президента України терміни військової служби по мобілізації.

Призову на військову службу по мобілізації підлягають громадяни України чоловічої статі віком від 20 до 60 років, які не мають права на відстрочку від призову на військову службу по мобілізації відповідно до ст..23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Перевага надається добровольцям, мотивованим та патріотично налаштованим громадянам України, які не мають постійного місця праці, а також громадянам, які проходили строкову військову службу в артилерійських, танкових та тилових підрозділах, а також розвідники та зв'язківці.

Крім цього, призову на військову службу по мобілізації підлягають військовозобов'язані, які не проходили строкової військової служби, але мають цивільну спеціальність споріднену з військовою.

Чинним законодавством передбачено, що військовозобов'язані, які мають вищу освіту, можуть за їх бажанням отримати первинне офіцерське звання «молодший лейтенант» та бути призначеним на посади офіцерського складу. А також можливість продовжувати військову службу на офіцерських посадах після закінчення річного терміну військової служби по мобілізації.

Під час шостої хвилі часткової мобілізації за бажанням військовозобов'язаних є можливість направляти їх на військову службу по мобілізації до Державної прикордонної служби та Національної гвардії України, прибувши до військового комісаріату та повідомити про своє бажання.

Військовозобов'язані та їх сім'ї у разі призову на військову службу по мобілізації користуються пільгами.

Віримо, що патріоти України є, та маємо стати на захист Вітчизни, аби припинити ворожу агресію на території Донецької та Луганської областей, і не допустити розповсюдження антиукраїнського руху у інших регіонах країни.

Щоб призватись на військову службу необхідно якнайшвидше звернутися до Луцького об'єднаного міського військового комісаріату за адресою: м.Луцьк, вул. Теремнівська, 85а, каб. 409, тел. 75-14-31.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ