В Луцьку 19683 домогосподарства отримують житлову субсидію

В Луцьку 19683 домогосподарства отримують житлову субсидію

15.07.15 11:49 0 614
Під час шньої оперативної наради перший заступник директора департаменту соціальної політики Ірина Дехтяр поінформувала про ситуацію із наданням житлових субсидій за спрощеною системою. Вона наголосила, що вдалося налагодити чітку систему прийняття документів у громадян. Нині черг практично нема і люди можуть вільно подати документи. Однак, посилено відповідальність заявника за надані відомості, що використовуються для призначення житлових субсидій.

За її словами, 78 тис. домогосподарствам було надіслано поштою заяви та декларації щодо призначення житлової субсидії.

Ірина Дехтяр повідомила, що в громадській приймальні департаменту соціальної політики та його філіях, які знаходяться за адресами: вул. Бенделіані, 7 та пр-т Соборності, 18, організована робота з надання необхідних консультацій та прийому заяв і декларацій для оформлення субсидій від мешканців м. Луцька.

Також спеціалістами департаменту опрацьовувались заяви громадян для призначення житлових субсидій, які надходили поштою на адресу департаменту.

З метою надання консультацій мешканцям міста щодо оформлення житлових субсидій та прийому документів залучаються на громадські роботи від Луцького міського центру зайнятості 7 осіб.

Для зручності мешканців міста на офіційних сайтах департаменту соціальної політики та Луцької міської ради розміщено “Калькулятор субсидій”, за допомогою якого можна попереднього визначити право на призначення субсидії та її приблизний розмір.

Всього з початку травня 2015 року зареєстровано 11517 заяв для призначення житлової субсидії, в тому числі поштою було надіслано до департаменту 6247 заяв.

В департаменті соціальної політики діють три телефони гарячої лінії, за якими громадянам надаються консультації з питань житлової субсидії (284174, 284175, 284165).

За новим Порядком призначено 10046 справ. Зроблено автоматичних перерахунків житлових субсидій по 4182 справах. Відмовлено у призначенні у 444 зверненнях. Основними причинами відмов є невірно заповнені заява та декларація, не задекларовані доходи, невірний склад зареєстрованих осіб тощо.

Ірина Дехтяр наголосила, що станом на 13 липня цього року кількість отримувачів житлових субсидій становить 19683, що на 11244 (133,2%) більше в порівнянні із кількістю отримувачів житлових субсидій станом на 1 січня 2015 року.

Також перший заступник директора департаменту соціальної політики нагадала присутнім, що нині призначення субсидій відбувається на підставі лише двох документів, які суттєво спрощені, - заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб). За її словами, згідно з новою Постановою: запроваджено надання субсидії на 12 місяців, а не на опалювальний період, як раніше; встановлено автоматичний принцип надання субсидії на новий період (скасовано необхідність повторного звернення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін; інформація про доходи для призначення житлової субсидії отримується у порядку обміну від Державної фіскальної служи та Пенсійного фонду); надано право на оформлення субсидій особам, які орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму (оренди) житла; скасовано обмеження щодо призначення субсидії з урахуванням майнового стану сім'ї (наявність двох та більше автомобілів, квартир чи будинків та інше), крім здійснення одноразової дороговартісної покупки на суму понад 50 тис. грн; скасовано обмеження щодо наявності у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев подякував Ірині Дехтяр та колективу департаменту соціальної політики за роботу щодо організації процесу призначення житлових субсидій і закликав їх й надалі покращувати якість надання послуг громадянам.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оригинальная наклейка – ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ