Волинська область: працівники ДСНС перевіряють стан боєготовності підрозділів місцевої пожежної охорони

Волинська область: працівники ДСНС перевіряють стан боєготовності підрозділів місцевої пожежної охорони

15.07.15 13:25 0 619
Літо для працівників сільського господарства - спекотна пора, та не лише календарна. Це також пора виснажливої і напруженої праці, час, який рік годує. І, доки на ланах дозріває врожай, керівники органів місцевого самоврядування, сільгосппідприємств вже повним ходом готуються до збирання зернових.

Серед нагальних проблем збереження врожаю актуальною залишається недопущення пожеж на полях, місцях переробки та зберігання зернових. Вагоме місце у забезпеченні пожежної безпеки на селі відіграє наявність боєздатних підрозділів місцевої пожежної охорони.

Для запобігання виникнення пожеж ще до початку жнивної кампанії працівники управління ДСНС України у Волинській області проводять перевірки місць збирання, переробки та зберігання майбутнього врожаю. Велика увага приділяється перевірці підрозділів місцевої пожежної охорони, яких в області 103. З метою забезпечення належного рівня боєготовності команд місцевої пожежної охорони в сільських населених пунктах області у період жнивної кампанії рятувальники проводять ретельну перевірку техніки та обладнання цих формувань.

Так, 14 липня працівниками 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Волинській області та завідувачем сектору з питань цивільного захисту Володимир-Волинської РДА проведено перевірку команд місцевої пожежної охорони у селах Галинівка, Бубнів та місті Устилуг Володимир-Волинського району.

Особливу увагу рятувальники звернули на технічну справність автоцистерн та насосного обладнання, укомплектованість автомобілів пожежними рукавами, облаштування пристроями для гасіння стерні, шанцевим інструментом та первинними засобами пожежогасіння.

Перевірили справність телефонного зв’язку із пожежним депо, а також фахові здібності вогнеборців сільських пожежних команд. Крім того, практично перевірили боєготовність пожежних: працівники місцевих пожежних команд виїздили за умовним сигналом «Тривога» та подавали воду на гасіння умовної пожежі, оскільки від їх вміння швидко подати воду в перші хвилини розвитку пожежі, залежить подальший успіх приборкання полум’я під час жнивної кампанії та недопущення швидкого розвитку вогняної стихії в умовах спекотної погоди.

«Загалом, пожеж на селі виникає не менше, аніж містах, а боротись з ними доводиться майже щодня. – Розповідає т.в.о. начальника відділу державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту полковник служби цивільного захисту Олег Билиця. - І для того, аби захистити людей на селі, особливо у віддалених куточках області, у кожному населеному пункті повинні бути боєздатні пожежні команди для захисту мешканців від вогняної стихії».

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківську горів ...

КОМЕНТАРІ