В Закарпатській області розповіли як діяти в різноманітних екстремальних ситуаціях – навчали дітей великоберезнянські рятувальники

В Закарпатській області розповіли як діяти в різноманітних екстремальних ситуаціях – навчали дітей великоберезнянські рятувальники

15.07.15 10:06 0 671
У Великоберезнянському районі вогнеборці й гірські пошуковці об’єднали зусилля, аби навчити дітей правил безпечної поведінки вдома й на природі. Для цього 13 липня рятувальники навідалися до літнього оздоровчого табору в с. Сіль, де відпочивають діти зі Львова.

Візит рятувальників розпочався із лекції на тему пожежної безпеки та цивільного захисту, на якій зібралося 85 школярів. Працівники Великоберезнянського районного сектора Управління ДСНС нагадали дітям порядок дій під час виникнення пожежі, правила пожежної безпеки в побуті й у лісових масивах, рекомендації щодо відпочинку на воді, а також правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Крім цього, перед учнями виступили професіонали гірського пошуково-рятувального відділення с. Вишка, які поєднали теоретичний матеріал із наочною демонстрацією. Рятувальники практично відпрацювали такі способи надання медичної допомоги, як: накладання різноманітних шин при переломах, зупинка кровотечі за допомогою джгутів та підручних засобів і виготовлення імпровізованих засобів транспортування потерпілих. Також для дітей провели лекції на теми: «Укуси комах та змій», «Отруєння грибами» та «Орієнтування на місцевості».

Насамкінець на подвір’ї літнього табору на огляд молоді виставили пожежний автомобіль. Бійці ДСНС розповіли дітлахам про будні вогнеборців й показали спорядження, яким пожежники користуються для ліквідації загорань і порятунку людських життів. А найбільше школярам сподобалося гасіння умовної пожежі, під час якого кожен охочий міг потримати в руках пожежний ствол і відчути себе справжнім рятувальником.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Несколько слов о выборе ...
Наступна новина: На Тернопіллі діти ...

КОМЕНТАРІ