«Жителі Хмельниччини повинні почуватися захищено,а інвестори мати максимально прозорі умови роботи»

«Жителі Хмельниччини повинні почуватися захищено,а інвестори мати максимально прозорі умови роботи»

15.07.15 09:21 0 1316
Питання діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування із забезпечення обороноздатності, законності, правопорядку і боротьби з корупцією та залучення інвестицій в економіку області обговорено на нараді під головуванням очільника облдержадміністрації Михайла Загородного. На нараду були запрошені голови райдержадміністрацій, міські (міст обласного значення) голови та керівники силових відомств області.

«Основні питання, які розглядають на шньому засіданні, взаємопов'язані. Якщо ми говоримо про громадську безпеку, то повинні подумати про те, щоб в нас не було проявів сепаратизму, щоб в нас була максимальна безпека для життя наших громадян. Ми маємо спільно працювати аби зупиняти будь-які дії, які можуть вносити дисбаланс в спокійну ситуацію на теренах нашої області», - сказав Михайло Васильович.

І звичайно, коли буде спокійно, область буде приваблива для інвесторів.

В ході наради прокурор Хмельницької області Олег Синишин наголосив: «Неправомірне розпорядження державним та комунальним майном, землями сільгосппризначення, іншими об'єктами суспільної власності, не лише позбавляє державу та громаду передбачених законом доходів від їх використання, а й ставить у невигідні умови добросовісних підприємців, відлякує потенційних інвесторів».

Він також звернув увагу на додержанні законів у бюджетній системі, тендерних закупівлях за державні кошти. На вказаному напрямку органами прокуратури області розпочато 29 кримінальних проваджень, до суду пред'явлено позовів на суму майже 9 млн. гривень, половину з них задоволено. До бюджету вже сплачено 3 млн. гривень.

Як зазначив Олег Синишин, лише спільним заходами органів прокуратури, внутрішніх справ та служби безпеки триває активна наступальна робота з протидії корупції в регіоні. Як результат органами досудового розслідування у першому півріччі розпочато 28 корупційних кримінальних проваджень, у яких особам повідомлено про підозру, справи щодо 27 корупціонерів уже розглядаються в суді.

В свою чергу зважаючи на останні події в Закарпатській області, начальник управління МВС України в області Микола Семенишин повідомив, що в нашому регіону виявляються факти незаконного поводження зі зброєю: вилучено понад 11 тисяч набоїв різного калібру, 2 гранатомети, 39 одиниць вогнепальної зброї, майже 5 кг вибухових речовин. Він наголосив на тому, що поза увагою не залишаються протидія гральному бізнесу, боротьба з незаконним обігом наркотиків, забезпечення охорони громадського порядку.

Микола Семенишин також повідомив, що важливим кроком в напрямку забезпечення порядку в області буде встановлення системи відеонагляду, на що планується виділити 2 млн. гривень. «Ми усі працюємо в режимі підвищеної готовності. Необхідна взаємодія з владою є», - сказав він.

Свої пропозиції щодо співпраці також висловили начальник управління СБУ в області Анатолій Будовіцький, голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віталій Олуйко, обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк, перший заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби України в області, який здійснює координацію діяльності підрозділів податкової міліції Андрій Банашко, начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк, перший заступник начальника Головного управління ДСНС України в області Дмитро Бондар.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Стягуємо ...
Наступна новина: Что представляет собой ...

КОМЕНТАРІ