Рятувальники Хмельниччини визначили кращого начальника караулу

Рятувальники Хмельниччини визначили кращого начальника караулу

15.07.15 10:49 0 570
14 липня на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області відбувся перший етап конкурсу «Кращий начальник караулу». 27 начальників караулів, які прибули із пожежно-рятувальних підрозділів Хмельниччини, змагалися у двох номінаціях – «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів» та «Кращий молодий начальник караулу».

Заступник начальника з питань оперативного реагування Оперативно-координаційного центру Головного управління Андрій Дідур зазначив, що Конкурс, який складається з двох етапів – теоретичного та практичного, проводиться щорічно і є своєрідним іспитом для учасників, адже беручи в ньому участь рятувальники вдосконалюють професійну майстерність та демонструють фаховий рівень. Спочатку конкурсанти вирішували задачі з пожежної тактики, а також тестові завдання з дисциплін, що вивчалися протягом навчального року в системі службової підготовки. Під час виконання практичних завдань рятувальники відпрацювали нормативи на швидкісне одягання захисного одягу та знаряддя, в’язали подвійну рятувальну петлю, одягаючи її на потерпілого, закріплювали рятувальну мотузку за конструкцію. Крім цього, учасники підіймалися штурмовою драбиною на четвертий поверх навчальної башти та професійно діставалися висувною драбиною у вікно третього поверху навчальної башти. Найкращий начальник караулу буде представляти Хмельниччину на всеукраїнських змаганнях.

Тож, за результатами боротьби перемогу та звання «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів» перше місце отримав Вадим Яцишен із м. Волочиськ, друге місце виборов Олександр Панасюк із Нетішина, третє Володимир Чирухін з Ізяслава. У номінації «Кращий молодий начальник караулу» переміг Валерій Мальський – начальник чергової зміни групи спеціальної пожежної техніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, друге місце здобув Денис Мельничук із Ізяслава, третє – Артем Миколюк із 37-ї державної пожежно-рятувальної частини, що в обласному центрі.

Рятувальник зі Старокостянтинова Олександр Вакарєв, який найшвидше відпрацював норматив із одягання захисного одягу зізнався, що вже майже 20 років працює вогнеборцем, тож із власного досвіду знає, що від професійної майстерності та навичок начальника караулу, які були продемонстровані рятувальниками під час змагання, вкрай необхідні для щоденного порятунку людських життів під час ліквідації пожеж чи різноманітних надзвичайних подій. Адже саме він керує діями особового складу караулу під час гасіння пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбувся ...
Наступна новина: Противогаз и его виды

КОМЕНТАРІ