Хмельницька область: рятувальники та ветеринари тренуються виконувати заходи протиепідемічного режиму

Хмельницька область: рятувальники та ветеринари тренуються виконувати заходи протиепідемічного режиму

15.07.15 11:57 0 649
У зв’язку з різким ускладненням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней в Україні, на Хмельниччині перевірено працездатність та підготовлено до застосування за призначенням засоби спеціальної обробки, що можуть залучатися для спеціальної обробки (дезінфекції) місцевості, об’єктів, приміщень, де утримувалась худоба, техніки на пунктах карантинного контролю (пропуску). Проведені практичні заняття з особовим складом підрозділів з питань виконання заходів протиепідемічного режиму.

Африканська чума свиней є однією із найбільш небезпечних хвороб свиней, оскільки характеризується високою смертністю тварин, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, витратами на проведення моніторингових та діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів в разі загрози чи виникнення хвороби та торговельними обмеженнями, що запроваджуються для блокування її розповсюдження.

Вірус африканської чуми свиней не становить небезпеки для людини, Однак, людина опосередковано, забруднившись матеріалом від хворої, загиблої чи забитої свині, може перенести заразу на іншу територію, де є сприйнятливі тварини, а збудник хвороби тривалий час може зберігати свою життєздатність поза організмом.

Впродовж тижня рятувальники ДСНС Хмельниччини спільно із підрозділами Головного управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби в області взяли участь у навчаннях з питань реагування на надзвичайні ситуації пов’язані з захворюванням сільськогосподарських тварин на африканську чуму свиней у всіх районах області.

Під час тренувань були відпрацьовані практичні дії з питань збору та утилізації заражених тварин, спеціальної та санітарної обробки особового складу задіяного при проведенні робіт та розгортання дезінфекційних пропускних пунктів.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку 19683 ...
Наступна новина: В Чернігівській області під ...

КОМЕНТАРІ