ВО "Свобода" у Львівській міськраді вимагає від Садового припинити саботаж щодо демонтажу совєцьких символів

ВО "Свобода" у Львівській міськраді вимагає від Садового припинити саботаж щодо демонтажу совєцьких символів

15.07.15 15:28 0 661
Депутати-свободівці у Львівській міськраді вимагають від міського голови Андрія Садового невідкладно провесті демонтаж забороненої тоталітарної символіки, розміщеної на території міста Львова. Про це 14 липня 2015 року під час сесії повідомив депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Богдан Галайко.

"На наші численні вимоги невідкладно демонтувати комуністичну символіку з будівель, які не належать до пам'яток архітектури, та виконати Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціялістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" міський голова Андрій Садовий відповідає просто – це робили львівські майстри і воно є гарно", – зауважив депутат.

Свободівець повідомив, що згідно зі ст. 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціялістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціялістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СССР, УССР, інших союзних та автономних совєцьких республік або їх фрагментів на всій території України заборонено. Попри це, за словами депутата, Львівський міський голова вкотре відмовляється вживати заходів для демонтажу комуністичної символіки на вул. Ярослава Мудрого, 1 та Городоцькій, 85.

"Може Вам, шановний Андрію Івановичу, нагадати, що у Львові практично немає сім'ї, яка не зазнала лиха червоного терору?

Зважаючи на це, ми закликаємо міського голову припинити саботаж виконання законів про декомунізацію та невідкладно провесті демонтаж забороненої тоталітарної символіки, розміщеної на території Львова", – наголосив Богдан Галайко.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі проведуть ...
Наступна новина: Как правильно выбрать ...

КОМЕНТАРІ